VIDEO: DRAMA U PODRAVINI Drava nosi sve pred sobom, kuće se počele urušavati

VIDEO: DRAMA U PODRAVINI Drava nosi sve pred sobom, kuće se počele urušavati

Nakon obilnih kiša koje su ovih dana padale u Sloveniji i Hrvatskoj vodostaji mnogih rijeka su vrlo visoki, a situacija alarmantna.

Kuća smještena u prvom redu uz jezero Šoderica također je pod prijetnjom, voda je prouzročila štetu njenom zidu i dovela do pucanja dijela zida.

VIDEO može pogledati OVDJE.

Jezero je izašlo iz svojih obala, stvarajući slapove, a voda je poplavila ugostiteljski objekt, kamp, igralište i šetnicu, potpuno ih prekrivajući.

Jezero je prepuno, a šetnica, kamp, odbojkaško igralište i ostalo što je uz njega u neprepoznatljivom su stanju. Dio tla se i urušio i stvorio goleme rupe te je cjelokupan teren neprohodan, piše ePodravina.

VIDEO možete pogledati OVDJE.

Dramatično je i u Novom Virju, gdje je voda došla već do prvih kuća, prenosi ePodravina

“Potrebne su ruke za punjenje vreća i postavljanje zečjih nasipa! Možete doći ispred crkve u Medvedički ili DVD Drenovica”, apeliraju mještani.

Zbog izvanrednog stanja podizanja vodostaja rijeke Drave danas je za sav promet zatvoren dio državne ceste 41 od Botova do Drnja, a u Gotalovu se promet preusmjerava na relaciju Gola – Ždala – Repaš i obrnuto, javljaju iz PU koprivničko-križevačke te mole sve sudionike u prometu da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju i upute policijskih službenika.

VIDEO možete pogledati OVDJE., prenosi direktno.hr