Predsjedniku Uprave HEP-a stigla prva kazna: Još nije uklonio bespravno izgrađenu kuću na Hvaru

Predsjedniku Uprave HEP-a stigla prva kazna: Još nije uklonio bespravno izgrađenu kuću na Hvaru

Predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić još uvijek nije srušio svoju bespravno izgrađenu kuću na Hvaru, zbog čega mu je stigla prva novčana kazna.

Budući da još nije uklonio svoju bespravno izgrađenu kuću na Hvaru, predsjedniku Uprave HEP-a Frani Barbariću stigla je prva novčana kazna. Prema Zakonu o Državnom inspektoratu, nezakonitog graditelja na izvršenje rješenja o uklanjanju prisiljava se izricanjem tri novčane kazne.

“Ukoliko investitor ni tada ne postupi po Rješenju, izvršenju će se pristupiti putem treće osobe na trošak investitora”, iz Državnog inspektorata objasnili su za N1. Drugim riječima, ako ni nakon tri kazne ne ukloni vilu, to će učiniti država na njegov trošak.

Priča o bespravnoj gradnji otkrivena je još u svibnju ove godine, kada su objavljene fotografije njegove vile na poljoprivrednom zemljištu. Barbarić je rekao da se radi samo o rekonstrukciji starog objekta i da zato nije ni tražio građevinsku dozvolu.

Njegove tvrdnje opovrgnuli su iz županijskog odjela za graditeljstvo. Naime, kuća je u drugačijim gabaritima nego stari objekt i s drugačijim krovom. Osim toga, napravljene su dogradnje, dodatna kućica, bazen te je promijenjen izgled okoliša na parceli, piše Dnevnik.hr.