Kohorta velikom zastavom podržala pripadnike HOS

Kohorta velikom zastavom podržala pripadnike HOS

“Dok ratni zločinci šeću državom u miru, braniteljima ne daju u hrvatskom Kninu! Kohorta uz HOS” poruka je koju je navijačka skupina Kohorta Osijek danas izvjesila uz veliki grb HOS-a na zidinama Tvrđe., piše portal SiB

Direktna je to podrška pripadnicima HOS koji su pokušali s obilježjima HOS ući u Knin na proslavu Oluje, ali su u njihovom pokušaju zaustavljeni. Pokušali su se oni i probiti predvođeni Markom Skejom, ali ih je policija u tome spriječila. Kako su kasnije naveli iz policije, od HOS su tražili da koriste drugi ulaz u Knin. Pripadnici HOS tijekom pokušaja ulaska uzvikivali su i Za dom spremni.

“U 7:58 sati na križanju državne ceste D-33 s cestom koja vodi u mjesto Biskupija, na postavljenom prometnom punktu gdje policijski službenici reguliraju promet prema gradu Kninu radi nesmetanog odvijanja proslave VRO Oluja, zaustavljena je kolona vozila koja je htjela nastaviti put prema Kninu tim pravcem umjesto alternativnim preko mjesta Biskupija, a koje pravce je policija i ranije najavila u javnosti.

Prvi vozač u koloni nije htio poslušati upozorenje i naredbu policijskih službenika već je pokušao proći punkt u čemu je spriječen, a nakon čega su ostali vozači blokirali obje kolničke trake ceste D-33. Radi utvrđivanja svih okolnosti događaja osobe su dovedene u prostore policije te je u tijeku kriminalističko istraživanje”, naveli su iz policije.