Dinamo dobio najteži mogući ždrijeb u play-offu Lige prvaka

Dinamo dobio najteži mogući ždrijeb u play-offu Lige prvaka

DANAS u Nyonu Dinamo će se naći u dva ždrijeba. Hrvatski prvak u podne je doznao da bi u potencijalnom play-offu Lige prvaka igrao protiv Royal Antwerpa, a u 13 sati će saznati tko bi ga čekao u play-offu Europa lige.

Dinamo u 3. pretkolu Lige prvaka u naredna dva tjedna igra protiv AEK-a. Ako prođe grčkog prvaka, igrat će u play-offu Lige prvaka protiv belgijskog predstavnika. Ako ispadne, ide u istu fazu natjecanja u Europa ligi. Dinamo bi u prvoj utakmici gostovao u Belgiji 22. ili 23. kolovoza, a uzvrat bi se igrao tjedan kasnije na Maksimiru.

Prvaci Belgije postali su golčinom u 94. minuti

Antwerp je prošle sezone ispao u play-offu Konferencijske lige od Istanbul Basaksehira, a najveći uspjeh mu je finale Kupa pobjednika kupova 1993. godine kada je s 3:1 izgubio od Parme. Prošle godine je postao belgijski prvak prvi put nakon 66 godina. I to u nevjerojatno ludom zadnjem kolu kada je u 94. minuti izborio remi 2:2 kod Genka. 

Dinamo čeka rivala i u play-offu Europa lige

U play-offu Europa lige Dinamo može igrati protiv pobjednika parova Žalgiris Vilnius – Häcken, Qarabağ – HJK Helsinki, Zrinjski – Breidablik, Sheriff – BATE Borisov i Astana – Ludogorec te poraženih iz duela Rakow Czestochowa – Aris Limassol, Slovan Bratislava – Maccabi Haifa, Olimpija Ljubljana – Galatasaray, Kopenhagen – Sparta Prag i KI Klaksvik – Molde.

Podsjetimo, Dinamo je prolaskom Astane već osigurao minimalno grupnu fazu Konferencijske lige. , piše index.hr