VIDEO Rimčeva Nevera protiv F1 bolida i najbržeg u Goodwoodu

VIDEO Rimčeva Nevera protiv F1 bolida i najbržeg u Goodwoodu

OVIME je vjerojatno zaključen nastup Rimčeve Nevere u domeni utrka ubrzanja.

Britanski Carwow je u svom tradicionalnom testu u utrci ubrzanja Rimčevoj Neveri priuštio doista opasne rivale. Neveri su sučelili Red Bull Racing RB8, osvajača dvostruke krune 2012. godine, ali i McMurtry Spéirlingom. Potonji je električni sportski bolid s ventilatorom koji je prošle godine doslovno pomeo konkurenciju u Goodwoodu., piše index.hr

Rimčeva Nevera je pobijedila dvije od tri utrke sa stojećim startom, kao i utrku s letećim startom. Pritom u Rimac Automobilima naglašavaju kako je Nevera hipersportski cestovni automobil, ali i luksuzni i udobni GT, dok su Red Bull Racing RB8 i McMurtry Spéirling “automobili usmjereni na stazu“ i kao takvi “remek-djela inženjerstva i tehnologije koja pomiče granice“.

Utrka ubrzanja održana je na jednoj od najduljih pista u Ujedinjenom Kraljevstvu, a Nevera se borila protiv automobila s ventilatorom koji auto usisava na cestu, te F1 bolidom kojim upravlja rezervni vozač Red Bull Racinga, Liam Lawson.

McMurtry je brže krenuo s crte, ali Nevera ga je stigla završivši neposredno ispred oba druga automobila na četvrt milje. U drugoj utrci Spéirling je završio prvi, a u trećoj je Nevera bila opet najbrža. Dodamo li svemu uspjeh i kod utrke s letećim startom od 50mph do ½ milje, Nevera je postala ukupni prvak s vremenom od 8.4 s za četvrt milje, te najbrži automobil ikada u Carwow utrci ubrzanja. U testu kočenja Nevera očekivano gubi, a Formula 1 pokazuje zašto ima najbrže i tehnološki najnaprednije bolide na svijetu.