Pročitajte govor umjetne inteligencije povodom Oluje…

Pročitajte govor umjetne inteligencije povodom Oluje…

HRVATSKA slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 28. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja, a iz godine u godinu na proslavi u Kninu slušali smo brojne govore političara koji se natječu tko će dobiti veći pljesak.

Portal Index.hr pitao je umjetnu inteligenciju da napiše govor za današnju Oluju. Ovo su dobili:

“Dame i gospodo,

Danas se okupljamo kako bismo obilježili 28. godišnjicu Oluje, dan koji je postao simbol hrabrosti, odlučnosti i ponosa za cijelu Hrvatsku. Oluja je bila ključni trenutak u našoj povijesti, kada smo zajedno, kao jedan narod, hrabro zakoračili prema slobodi i neovisnosti.

Prije 28 godina, Hrvatska je proživljavala teške trenutke. Ratni sukobi su bili prisutni, a mir koji smo toliko željeli bio je daleko izvan dosega. No, unatoč svim izazovima i preprekama, hrabri vojnici i branitelji su se borili bez straha, kako bi obranili našu domovinu. Njihova predanost i hrabrost su nas inspirirali i pokazali nam što znači biti pravi domoljub.

Oluja je bila vojna akcija koja je pokazala snagu jedinstva naše nacije. Svi smo bili jedno, bez obzira na razlike koje su nas možda dijelile. Ujedinjeni smo koračali prema oslobođenju gradova i sela, prema povratku izgubljenih teritorija i, prije svega, prema ostvarenju naše slobode.

Danas se sjećamo svakog pojedinog branitelja koji je položio svoj život na oltar domovine. Njihova žrtva i hrabrost nikada neće biti zaboravljena. Njihovo nasljeđe živi u svakom kutku naše zemlje i čuva nas od zaborava koliko smo jaki kada smo ujedinjeni.

Oluja nam također donosi poruku pomirenja i dijaloga. Uvijek se moramo sjećati patnje i stradanja koje su osjećali svi ljudi bez obzira na njihovu nacionalnost. Ovo je trenutak da gradimo mostove razumijevanja i da se zajedno suočimo s prošlošću kako bismo osigurali bolju budućnost za sve naše građane.

U 28 godina od Oluje, Hrvatska je postigla značajan napredak u svakom pogledu. Naša gospodarstva jačaju, kultura i znanost cvjetaju, a društvo postaje sve inkluzivnije. No, i dalje ima izazova s kojima se suočavamo. Moramo raditi zajedno kako bismo osigurali da svaka osoba ima jednake mogućnosti i prilike u našem društvu.

Danas se obvezujemo da ćemo nastaviti graditi prosperitetnu i snažnu Hrvatsku. Da ćemo se snažno zalagati za mir, pravdu i demokraciju. Da ćemo se boriti protiv svake netolerancije i diskriminacije. Da ćemo njegovati solidarnost i razumijevanje među svim građanima, jer naša različitost je naša snaga.

Uzmimo ovaj dan kao podsjetnik da smo sposobni za izvanredne stvari kada smo ujedinjeni i kada djelujemo s ljubavlju prema našoj domovini. Neka nam Oluja bude vječna inspiracija da uvijek težimo ka boljoj budućnosti i da nikada ne zaboravimo cijeniti slobodu koju smo stekli.

Neka živi Hrvatska!

Hvala vam.”