Drama u Sloveniji – poplavljena naselja, bujice nose aute, ljude evakuiraju: “Voda šiklja sa svih strana i ulazi u kuće kroz prozore!”

Drama u Sloveniji – poplavljena naselja, bujice nose aute, ljude evakuiraju: “Voda šiklja sa svih strana i ulazi u kuće kroz prozore!”

U Sloveniji je u četvrtak pala velika količina oborina zbog čega su se izlile rijeke, a potopljena su cijela naselja iz kojih evakuiraju stanovnike. Zatvorene su i brojne ceste, aktivirala su se klizišta…

Sloveniju je poharalo nevrijeme, ovaj put s obilnom kišom zbog koje je došlo do poplava. 

Ponegdje u sjevernoj, sjeverozapadnoj i dijelu središnje Slovenije već je palo više od 100 milimetara kiše. Zatvorene su brojne ceste koje su ili pod vodom ili su na njima nanosi blata i odrona, s obzirom da su se aktivirala i klizišta. Poplavljene su i željezničke pruge pa su i vlakovi u blokadi. 

VIDEO NEURJE.SI

Zbog nevremena na području Općine Idrija hitne službe su na terenu, piše 24 ur

Mole se građani da napuštaju svoje domove samo u hitnim slučajevima, a tijekom današnjeg dana očekuju se i nove oborine

ARSO je izdao crveno upozorenje za sjeveroistočnu, sjeverozapadnu i središnju Sloveniju.

Poplavni val sljedećih će se sati kretati nizvodno Savinjom, Kamniškom Bistricom i Gradaščicom. Na području općine Kamnik proglašena je opća opasnost. Zapovjednik Civilne zaštite za Gorenjsku rekao je da je “cijela Gorenjska pod vodom”.

Loše je i u naselju Moste u općini Komende je jako loša situacija, naselje je potpuno pod vodom. 

“Voda šiklja sa svih strana i ulazi u kuće kroz prozore”, rekao je jedan čitatelj. 

Kad se situacija barem malo smiri, vatrogasci će krenuti s ispumpavanjem vode, objavili su na Facebooku., prenosi dnevnik.hr

VIDEO NEURJE.SI