Čestitke u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

Čestitke u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

Dan je pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 26. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja| Foto: MORH/ T. Brandt

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja čestitku je uputio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. 

Čestitka ministra Tome Medveda 

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uputio je čestitku hrvatskim braniteljima te obiteljima poginulih, nestalih i umrlih branitelja u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 28. obljetnice VRO-a Oluja. Hrvatska zahvaljuje svim svojim braniteljima koji su bili spremni na najveću žrtvu za našu slobodu i neovisnost, napisao je u čestitki, dodajući da na temeljima te žrtve danas živimo u Hrvatskoj i za Hrvatsku.

Ministar Medved naglasio je da je hrvatski narod u Domovinskom ratu pokazao hrabrost i odlučnost da sam odlučuje o svojoj sudbini i da je spreman obraniti i osloboditi svoju domovinu, pa i umrijeti da bi Hrvatska živjela.

– Našoj generaciji pripala je povijesna uloga ostvariti težnju hrvatskog naroda o samostalnoj državi, što smo pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i uspjeli, rekao je ministar, dodavši da su ih domoljublje i snaga zajedništva vodili do konačne pobjede čija je kruna vojno-redarstvena operacija Oluja.

– Neka se Lijepom Našom ponosno zavijore hrvatske zastave. Budimo ponosni i dostojno proslavimo krunu svih naših pobjeda, u mislima na sve koji nisu dočekali ovaj dan, a kojima smo vječno zahvalni za našu slobodu i neovisnost, poručio je ministar.