Olujno nevrijeme, pijavice, poplave: Stiže velika promjena vremena, izdano upozorenje za dvije regije

Olujno nevrijeme, pijavice, poplave: Stiže velika promjena vremena, izdano upozorenje za dvije regije

Velika promjena vremena stiže u petak, a DHMZ je izdao narančasto upozorenje za dvije regije: zagrebačku (obuhvaća središnju i sjevernu Hrvatsku) i karlovačku.

Sunčano i pretežno vruće bit će danas pretežno u cijeloj zemlji iako je lokalno moguć jači razvoj oblaka i pokoji pljusak i grmljavina, osobito u gorju i na sjevernom Jadranu, objavio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 29 i 34 Celzijeva stupnja. Za danas je izdano žuto upozorenje za gotovo cijeli Jadran zbog mjestimice mogućega jakog juga i jugozapadnjaka.

U petak slijedi velika promjena vremena, a DHMZ je izdao narančasto upozorenje za dvije regije: zagrebačku (obuhvaća središnju i sjevernu Hrvatsku) i karlovačku. Na tom području vrijeme će biti opasno zbog jakog i mjestimice olujnog vjetra, obilne kiše i grmljavine.

U noći na subotu kiša će zahvatiti i istok te jug Hrvatske – Dalmaciju gdje će kiša padati tijekom cijelog dana. Moguće je i grmljavinsko nevrijeme te nevere na moru. Kako bi u kratkom periodu mogla pasti veća količina kiše, postojat će velika opasnost od bujičnih i urbanih poplava., prenosi dnevnik.hr