Jezivi detalji ispitivanja dječaka ubojice: “Napravio sam popis za odstrel s više od 25 imena, ali…”

Jezivi detalji ispitivanja dječaka ubojice: “Napravio sam popis za odstrel s više od 25 imena, ali…”

Točno je tri mjeseca prošlo od strašnog masakra koji je počinio tada 13-godišnjak K. K. u beogradskoj Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara. I dalje cure detalji s ispitivanja dječaka koji je ubio devetero vršnjaka i zaštitara., donosi dnevnik.hr

Sada 14-godišnjak, učenik sedmog razreda Osnovne škole Vladislava Ribnikara u Beogradu, prije točno tri mjeseca očevim je pištoljem  ubio devetero vršnjaka i zaštitara u školi.

Tijekom posljednja tri mjeseca istražitelji pokušavaju doći do odgovora što se dogodilo djetetu koje je tada bilo u dobi od 13 godina da se odluči počiniti masakr kakav se ne pamti.

Istražiteljima je, između ostalog, priznao da je napravio popis djece čiju je smrt želio. Na njegovu prvom popisu bilo je više od 25 imena, piše Kurir.

“Napravio sam popis za odstrel. Na njemu je bilo više od 25 imena i shvatio sam da je to ipak previše, pa sam od njega odustao. Tog dana kada sam došao u školu, odlučio sam pucati redom”, navodno je rekao istražiteljima.

Ideja dok je gledao dokumentarac

Ranije je priznao da je ideju za taj zločin dobio dok je gledao dokumentarni film u kojem se spominjalo masovno ubojstvo.

Nakon toga je na internetu pretraživao pojmove vezane za pucnjavu i ubojstva te je analizirao što su pucači radili i koje su pogreške učinili tijekom svojih zločina.

Njegova oca sumnjiči se da je ilegalno posjedovao oružje kojim je dječak 3. svibnja u beogradskoj Osnovnoj školi Vladimira Ribnikara ubio sedam djevojčica i jednog dječaka te zaštitara, dok je jedna djevojčica kasnije preminula u bolnici.

Također, sumnja se da je obučavao sina za rukovanje oružjem i vodio ga u streljanu.

Tada trinaestogodišnji dječak poslije ubojstava je uhićen i smješten u dječju psihijatrijsku ustanovu jer nije kazneno odgovoran.