Dobila poticaj za oko 30 hektara pšenice pa ju izmalčirala…

Dobila poticaj za oko 30 hektara pšenice pa ju izmalčirala…

Lucija Malavra iz sela Milanovac nedaleko od Požege ove je godine na području Požeštine uzgojila 30-ak hektara pšenice i sve dala – izmalčirati. Kako javlja 034 portal, za uzgoj je uredno dobila sve državne poticaje, u skladu sa Zakonom i svim propisima Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, i to ne bilo koji poticaj već onaj koji se dobiva za ekološki uzgoj, što bi značilo da dobiva više novca nego za pšenicu uzgojenu na “običan način”.

Ali joj pšenica očito nije potrebna jer se uslijed sve većih nestašica hrane i osiromašenih te izgladnjelih ljudi uroda odlučila “riješiti“.

– To je moja zemlja i mogu s njome i urodom raditi što ja želim, bez obzira na to što sam na nju dobila poticaj, neću nikome dozvoliti da na meni zaradi jednu kunu ili euro, već ću radije uništiti sav prinos i zbog toga je točno da sam naredila da se sav urod malčira – izjavila je za njihove stranice.

Unatoč činjenici da brojni lokalni poljoprivrednici i seljaci muku muče s nedostatkom poljoprivrednih površina, gospođa Palavra, iako je riječ o njezinom zemljištu i urodu, bešćutno koristi pogodnosti i poticaje koje joj država nudi, a sav urod, od kojih žive otkupci, preprodavači, pekari, trgovci, prijevoznici i mnogi drugi, gospođa Palavra odlučila je uništiti, ističe požeški portal.