Gradonačelnik Puljak stao u zaštitu Ivoševićevog oca: Nećemo ga izbaciti iz gradskog kadrovskog stana!

Gradonačelnik Puljak stao u zaštitu Ivoševićevog oca: Nećemo ga izbaciti iz gradskog kadrovskog stana!

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak dao je intervju za Index. Tema je, najvećim dijelom, bila Maja Đerek, ali i pitanje gradskog kadrovskog stana u kojem živi i povoljniju najamninu plaća Ivoševićev otac Nikola, inače djelatnik HNK-a.

Na pitanje kada je odlučilo suspendirati Maju Đerek i je li ona za to saznala preko medija, Puljak je rekao:

– Upozorio sam je dan ranije u što ulazi. A i zvao sam je u petak. Nije se javila. Nije bila dostupna, nego je otišla na bolovanje. Ja sam je upozorio i dan ranije na odluku da komunikacija prema javnosti treba biti odobrena od strane naše službe za komunikaciju s javnosti i njezinog nadređenog. Ona svjesno nije poštivala to da je odluka o kadrovskim stanovima odluka koju donosi gradonačelnik i izabrana vlast pa je izašla u javnost da pokaže suprotstavljanje mojoj politici. Zato sam je odlučio suspendirati.

Je li istina da je bila u lošim odnosima s Bojanom Ivoševićem? Jesu li imali prepirke oko kadrovskih stanova i činjenice da u jednom od njih živi Bojanov otac, pitala je novinarka.

– Bojanov otac ne može biti predmet nikakve prepirke u našem mandatu. On je kadrovski stan dobio prije 15 godina i nismo donijeli ni jednu odluku vezanu za stan u kojem on živi, a niti je bilo kakve diskusije ili prepirke oko toga – odgovorio je gradonačelnik, ali je novinarka kontrirala da je Đerek rekla kako je u izradi Pravilnika o najmu stana sudjelovao i Bojan Ivošević te da je time bio u sukobu interesa jer mu je otac u jednom od kadrovskih stanova u Splitu?

 To je potpuno nekorektno i netočno. Prije dolaska Maje Đerek Bojan Ivošević je sudjelovao u izradi Pravilnika, ali samo u dijelu vezanom za socijalne stanove jer je on resorni zamjenik za socijalu…

Zašto taj Pravilnik išao na izglasavanje na Gradsko vijeće, pitala ga je.

– Nije, jer ne treba. To su pravilnici u ingerenciji izvršne vlasti…

Po čemu mislite da otac Bojana Ivoševića zaslužuje gradski stan? Smatrate li da je ispravno da neki ljudi imaju gradske stanove iako nisu socijalni slučajevi i mislite li to mijenjati?

– Nekorektno je da ja uopće odgovaram na pitanje o nečem u čemu nisam sudjelovao, a bilo bi vrlo ružno da ja dramskom prvaku procjenjujem zasluge. On je dobio gradski stan prije 15 godina od bivših vlasti, kao i svi drugi kadrovi koji su bili ocijenjeni kao važni za Split.

Smatram da je potrebno da postoji ta mogućnost za ljude koje želimo privući u Split zbog njihove stručnosti. Dakle, liječnike, profesore, vrhunske sportaše i umjetnike. To ima svaki grad u svijetu. Ako želite privući ljude da žive i rade u vašem gradu, trebate im za to pružiti mogućnost da se presele i imaju gdje živjeti – naveo je među ostalim Puljak, navodeći da neće provesti reviziju davanja kadrovskih stanova po povoljnijoj najamnini, te da se neće nikoga izbacivati iz gradskih kadrovskih stanova.

Iz stana tako neće biti izbačen ni Bojanov otac koji ima solidne prihode kao djelatnik HNK, a ostat će u stanu i kad bude u mirovini.

– U međuvremenu smo utvrdili da Pravilnikom nije definirano što će biti s tim ljudima kada odu u mirovinu. Gospođa Đerek je predložila da pravilnik eksplicitno regulira, kako se i prešutno radilo, da i po odlasku u mirovinu ostanu u tim stanovima ako u međuvremenu nisu stekli ni jednu drugu nekretninu – rekao je još Puljak za Index.