Moćni Kalmeta ih prijavio da su ga “uhodili” tri godine: Uhićeni novinari Domagoj Margetić i Hrvoje Bajlo

Moćni Kalmeta ih prijavio da su ga “uhodili” tri godine: Uhićeni novinari Domagoj Margetić i Hrvoje Bajlo

“Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljanina u dobi od 49 i 38 godina koje se sumnjiči za kaznena djela “Nametljivo ponašanje” i “Neovlašteno slikovno snimanje”.

Sumnjiči ih se da su se od kraja lipnja 2020. godine do 28. srpnja 2023. godine u Zadru nametljivo ponašali prema 65-godišnjem hrvatskom državljaninu kojeg su ustrajno pratili ili uhodili te s njim nastojali uspostaviti neželjeni kontakt. Osumnjičenici su takvim ponašanjem kod oštećenog izazvali strah i tjeskobu te je događaj prijavio policiji”, javila je PU Zadarska. “Protiv obojice muškaraca se podnosi kaznena prijava u redovnom postupku”, naglasi su.

Ova vijest postaje zanimljiv tek kad se navedu i osumnjičeni za djelo, odnosno žrtva pa tako treba navesti da se radi o novinarima, Domagoju Margetiću i Hrvoju Bajlu koji su, proizlazi iz prijave, tri godine pratili Božidara Kalmetu, bivšeg gradonačelnika Zadra i šefa županijskog ogranka HDZ-a, javlja Dnevno.hr.