Za većinu Hrvatske upaljen meteoalarm: Grmljavinsko nevrijeme u Zagrebu, u Rijeci pala stabla

Za većinu Hrvatske upaljen meteoalarm: Grmljavinsko nevrijeme u Zagrebu, u Rijeci pala stabla

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za dio Hrvatske.

Veći dio dana očekuje nas nestabilno vrijeme, moguća su jača grmljavinska nevremena. Za većinu Hrvatske upaljen je meteoalarm.

Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je kako je na riječkom području zabilježeno nekoliko dojava građana zbog pada stabala.

Za riječku regiju proglašeno je narančasto upozorenje zbog mogućih grmljavinskih nevremena, dok je za zagrebačku, osječku, karlovačku i gospićku regiju na snazi žuti meteoalarm.

“U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu promjenljivo, mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom, lokalno izraženim. U Dalmaciji pretežno sunčano i uglavnom suho. Vjetar većinom slab, ponegdje do umjeren sjeverni, uz pljuskove prolazno i jak. Na Jadranu će puhati južni i jugozapadni vjetar, na sjevernom dijelu i bura, a u Dalmaciji navečer sjeverozapadni”, izvijestio je DHMZ.

Grmljavinsko nevrijeme premješta se upravo sa zapada prema istoku, upozorio je DHMZ.

U Zagrebu je nešto prije 9 ujutro počela padati kiša i čula se grmljavina. U Rijeci su se velike količine vode slijevale niz ulice. Građani u grupi Problemi u prometu – Rijeka i okolica na Facebooku javljaju o problemima u prometu i velikim količinama vode na riječkim ulicama, piše Dnevnik.hr.