Kaos: Mlada vozačica kamionom udarila aute i nekoliko pješaka

Kaos: Mlada vozačica kamionom udarila aute i nekoliko pješaka

Teško je ozlijeđen 69-godišnjak kojemu je liječnička pomoć pružena u bolnici u Slavonskom Brodu, dok su lakše ozlijeđeni pješaci u dobi od 62 i 31, te 19-godišnja vozačica, piše PU brodsko-posavska.

Na kolniku Županijske ceste 4210 u Svilaju, dana 29. srpnja, u 21.15 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, dok su tri osobe lakše ozlijeđene.

Do prometne nesreće je došlo jer je 19-godišnjakinja upravljajući teretnim automobilom, zbog neprilagođene brzine kretanja prešla na travnatu površinu i u udarila u osobni automobil (njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka) koji se nalazio uz rub kolnika na prostoru kolnog ulaza (sa upaljena sva četiri pokazivača smjera i kratkim svjetlima), dok su vozač (69) i putnica (62) izašli iz istog i bili u svojstvu pješaka. Automobil (njemačkih reg. oznaka) je od siline udara odbačen i udario je u osobni automobil koji je bio parkiran na istom kolnom ulazu (vozač u dobi od 31, nalazio se na kolnom ulazu u svojstvu pješaka) u koji je udarila i 19-godišnjakinja teretnim automobilom, a potom i u tijela pješaka u dobi od 69, 62 i 31 na kolnom ulazu.

U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 69-godišnjak kojemu je liječnička pomoć pružena u bolnici u Slavonskom Brodu, a potom je prevezen na daljnje liječenje u KBC Osijek. Lakše su ozlijeđeni 62-godišnjakinja i 19-godišnjakinja, koje su puštene kući nakon pružene liječničke pomoći, dok je također lakše ozlijeđeni 31-godišnjak zadržan na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Alkotest je kod 19-godišnje vozačice negativan.

Policijski službenici protiv 19-godišnjakinje podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, dok će protiv 69-godišnjaka biti donesen obavezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.