Napravio dar-mar s traktorom pa trčao za prijateljem: ‘Vlado, ja te moram ubiti’. Sudu rekao da nije agresivan

Napravio dar-mar s traktorom pa trčao za prijateljem: ‘Vlado, ja te moram ubiti’. Sudu rekao da nije agresivan

Studentu Emilu (22) prijeti 16 mjeseci zatvora jer je u pijanom stanju traktorom počinio pravi rusvaj na kanalu kod Drave, javlja Danica.hr.

Prema optužnici, on je u travnju ove godine oko 15.30 “na prostoru derivacijskog kanala na Dravi, blizu mosta kod Sračinca, pod utjecajem alkohola od 2,16 g/kg, zaustavio passat kojim je upravljao Ivica“.

“Legao je potrbuške na poklopac motora passata i tri do četiri puta šakom udario u prednje vjetrobransko staklo vozila, koje je razbio”, ističe se u optužnici podignutoj ovaj tjedan.

Deset minuta kasnije na istom mjestu šakom je udario u stakleni dio kabine traktora kojim se koristi Vladimir da bi potom, nakon što je Vladimir izašao iz traktora i odgurnuo ga, otišao do svojeg traktora, stavio ga u pogon i krenuo prema Vladimiru.

“Svojim traktorom više je puta udario u Vladimirov traktor, uslijed čega su nastala udubljenja u prednjem i stražnjem dijelu, dok do ozljeđivanja Vladimira nije došlo jer se on najprije sakrio iza svojeg traktora, a potom je otrčao u polje”, navode tužitelji.

Nakon toga, Emil je izašao iz svojeg traktora i trčao u smjeru polja gdje se Vladimir nalazio, te mu, u cilju da ga ustraši, rekao “Vlado ja te moram ubiti”, što je kod njega izazvalo strah za vlastiti život.

Emil je tijekom istrage otkrio kako je tog dana poslije ručka oko 13 sati krenuo traktorom obrađivati oranice u blizini. Prije toga, popio je cijelu bocu “jegera”.

“Čekao sam brata i bio sam jako žedan pa sam popio 0,7 litara Jagermaistera. Ivicu uopće ne poznajem, a s Vladimirom sam u dobrim odnosima, međusobno si pomažemo. Ako sam mu napravio kakvu štetu, sve ću namiriti i ispričati mu se”.

“Ja se ničeg ne sjećam jer cijeli dan nisam ništa jeo. Inače ne pijem alkohol, samo kada su zabave, a dok popijem nisam agresivan”, branio se Emil, inače student druge godine fakulteta u Varaždinu.

Varaždinski tužitelji traže za njega ukupnu kaznu od 16 mjeseci zatvora: šest mjeseci bezuvjetno bi odslužio, a deset mjeseci bilo bi uvjetno.