Mladenci iz Pleternice nakon svadbe u Požegi donirali novac za izgradnju bunara žiteljima sela u Ugandi

Mladenci iz Pleternice nakon svadbe u Požegi donirali novac za izgradnju bunara žiteljima sela u Ugandi

Slučaj koji se proteklih dana dogodio u požeškom kraju pokazuje da ljudska plemenitost i humanost nema granica, te pokazuje ohrabrenje za budućnost u sumornim vremenima današnjice opterećene ratovima, olujama, epidemijama zaraznih bolesti i sličnim pošastima.

Pleterničanin Marko Polić(30), fizioterapeut koji sedam godina radi u Njemačkoj vjenčao se 17. lipnja u pleterničkoj crkvi sa odabranicom svoga srca Monikom iz Baške Vode pokraj Makarske.

-Prije svadbe odlučili smo donirati dio novca dobivenom kao dar na vjenčanju za kopanje i podizanje bunara u jednom selu u afričkoj državi Ugandi – kaže Marko.

Na taj korak ih je motivirala jedna televizijska emisija u kojoj je gostovao splitski kuhar Mario Mandarić, pokretač izgradnje bunara za stanovništvo ruralnih sela u Ugandi, pa je Marko s njime stupio u kontakt i uplatio novac za izgradnju jednog bunara. Riječ je o močvarnim krajevima gdje nema pitke vode, a ovaj će bunar zadovoljiti potrebe jednog sela koje ima stotinjak stanovnika uglavnom mališana koji se često bez očeva jer su se utopili u močvari!

Izvor: SBonline