Institucija Ivica Puljak: Ako su se Dalija Orešković i Maja Đerek zajednički odlučile boriti protiv mene…

Institucija Ivica Puljak: Ako su se Dalija Orešković i Maja Đerek zajednički odlučile boriti protiv mene…

SPLITSKI gradonačelnik Ivica Puljak gostovao je u središnjem Dnevniku HTV-a te komentirao suspenziju Maje Đerek, ali na pitanje voditelja komentirao je i stranačku kolegicu Daliju Orešković.

Naime, voditelj ga je upitao boji li se kako će se sukob s Đerek odraziti na percepciju njega i njegove stranke te je spomenuo kako ga je nedavno kritizirala Orešković koja je rekla da bi rad Maje Đerek trebao biti putokaz onoga što bi stranka Centar trebala raditi na nacionalnoj razini.

“Nama je nebitno kako će se to odraziti na našu percepciju, mi ne ovisimo o tome, mi smo slobodni ljudi. Ja imam ljepši i ugodniji život izvan politike. Neću se dati ucjenjivati ni od koga.

Što se tiče gospođe Orešković, neka se ona zajedno s gospođom direktno dogovori što želi i što rade. Ali ako su zajednički odlučile politički boriti protiv mene, kao gradonačelnika i političara, da to samo znači da je ovo udar jedne službenice grada na mene kao gradonačelnika. Što je nedopustivo”, rekao je Puljak.

“Uvođenje reda nije počelo s Đerek”

Puljak je rekao da uvođenje reda nije počelo s Majom Đerek te da će se nastaviti bez nje u budućnosti.

“Mi cijenimo pozitivne stvari koje je napravila gospođa Đerek što se tiče stručnog dijela, ali kada se počela miješati i izvan okvira počela ulaziti u političku sferu i kada je počela predlagati odluke koje idu na populistički mlin oporbi, a ne ono što bi bilo korisno gradu Splitu, tada mislimo da je zaista pretjerala”, rekao je.

Što se tiče njegovih savjetnika, rekao je da ga oni savjetuju, ali da on donosi odluke. “I za te odluke koje donosim, potpuno preuzimam odgovornost i tako ću raditi u budućnosti”, istaknuo je. 

“Apsolutno ovo sve nikakve veze nema s ocem moga zamjenika Ivoševića. On je dobio taj stan kao vrhunski umjetnik prije 15 godina i uopće nismo mi utjecati na takvu situaciju. Mi želimo voditi jednu izbalansiranu politiku koja balansira između socijale i izvrsnosti. U Splitu i u budućnosti će se nastaviti dodjeljivati socijalni stanovi i taj broj ćemo povećati, ali ćemo isto tako dodjeljivati u budućnosti i stanove svim vrhunskim stručnjacima, i znanstvenicima, i vrhunskim umjetnicima i vrhunskim liječnicima. Jer mi i njih želimo privući u Split da s nama stvaraju nove vrijednosti”, rekao je.