Zdravko napuhao 2 promila, sutkinja ga kaznila sa 6320 eura!

Zdravko napuhao 2 promila, sutkinja ga kaznila sa 6320 eura!

Zdravko je zaradio paprenu kaznu zbog vožnje u pijanom stanju i brojnih prometnih prekršaja koje je usput počinio.

Prema presudi, on je u ožujku ove godine oko 21 sat u Ulici Matije Gupca u Zaboku upravljao osobnim automobilom opel vectra pod utjecajem alkohola od 2,15 promila, a umanjeno za dopuštenu pogrešku alkometra na koncu mu je zapisano 2,05 promila.

No, to nije sve: veseli je 36-godišnji Zagorec upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je na snazi bila zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca temeljem pravomoćne odluke Općinskog suda u Zlataru.

Kod sebe nije imao vozačku dozvolu, niti osobnu, a vozio je automobil koji nije bio registriran, ni osguran. Nakupilo se, dakle, prilično toga, pa sutkinja prema njemu nije imala baš nimalo milosti. Proglasila ga je krivim i ‘odrezala’ mu kaznu od čak 6280 eura plus 40 eura troškova postupka.

Osim toga, dobio je novu, ovaj put šestomjesečnu zabranu upravljanja motornim vozilima. Prema svjedočenju policajca koji ga je zaustavio, Zdravko je te noći odmah priznao da je popio, ali nije htio reći koliko i čega.

Na sud se nije htio odazvati, pa je svjedočio samo policajac Nikola. “Rekao je da je konzumirao alkohol, a rezultate alkotestiranja nije poricao. Odbio je stručni pregled uzimanja krvi i urina radi analize, a zapisnik je osobno odmah potpisao”, naglasio je Nikola.

Presuda je nepravomoćna i Zdravko se na nju može žaliti u zakonom propisanom roku., doznaje danica.hr