Puljak pokrenuo proces udaljavanja Maje Đerek iz službe?

Puljak pokrenuo proces udaljavanja Maje Đerek iz službe?

Gradonačelnik Ivica Puljak je, neslužbeno se saznaje, pokrenuo postupak udaljenja iz službe Maje Đerek, pročelnice za gradsku imovinu.

Službenički sud pri Županiji odlučuje o daljnjoj sudbini Đerek koja je pak na bolovanju. 

Epilog je to sukoba koji tinja od slučaja Peškarije kada je Noštromu bez natječaja dodijeljen prostor što je Đerek stopirala. Kulminiralo je najavom pročelnice da će postojećim korisnicima kadrovskih stanova, preko novog pravilnika, dati rok da isele. U njih je planirala useliti socijalne slučajeve. Puljak je rekao da se takvo što neće dogoditi jer ‘to nije gradska politika’. Kao sveučilišni profesor, naveo je, poticat će izvrsnost i za odlične kadrove mora biti stanova. Trenutačno ipak nisu ‘izvrsni znanstvenici’ u gradskim povoljnim kvadratima. Jest liječnik zbog kojega se mijenjao pravilnik s obzirom na to da ima vrijednu kuću iza Omiša. Đerek se ovom najavom izravno dirnula i u oca zamjenika Bojana Ivoševića, korisnika kadrovskog stana.

Također, javno je Puljak rekao da je Đerek pogriješila što se tiče 100-postotnog invalida kojega Banovina tjera iz stana i da će ‘revidirati slučaj’. Đerek je pak uzvratila da je nju taj slučaj zatekao, te da ne može stornirati otkaz ugovora, ali može smanjiti najamninu kao i da o daljnjim koracima odlučuje sud. Jednom ako dobije nalog. Novim pravilnikom bi se dogodile promjene i na tom planu.

Posljednju odluku koju je donio gradonačelnik, zabrana istupanja pročelnika u javnosti bez odobrenja vrha izvršne vlasti i nekog od djelatnika iz Službe za odnosu s javnošću, izravna je posljedica njihovog sukoba. Puljak je poslao nalog šefovima jučer iza 9 sati, netom nakon što je Đerek javno najavila promjene oko kadrovskih stanova. 

Za podne i pol, Puljak je sazvao konferenciju za medije na ovu temu., doznaje dalmatinski portal