Milanović uzvraća udarac: “Dokaz javno prinosimo pozornosti Plenkoviću, on je sklon praviti se neinformiran”

Milanović uzvraća udarac: “Dokaz javno prinosimo pozornosti Plenkoviću, on je sklon praviti se neinformiran”

Ured predsjednika Republike odgovorio je na jučerašnje prozivke premijera Andreja Plenkovića oko posjeta Milorada Dodika Zoranu Milanoviću.

Priopćenje Ureda predsjednika prenosimo u cijelosti:

Kako bi otklonili svaku sumnju da je Ured Predsjednika Republike uredno i pravovremeno obavijestio MUP RH o dolasku predsjednika RS Milorada Dodika u Hrvatsku, objavljujemo i dokaz: mail koji je Protokol Ureda PRH uputio Upravi za granicu MUP-a 24. srpnja, dan prije planiranog radnog posjeta gospodina Dodika. Iz spomenutog maila nedvojbeno se vidi kako je Ured PRH dostavio MUP-u i dopis zaprimljen iz Kabineta gospodina Dodika, sa svim potrebnim podacima. Isto tako, Ured PRH je od MUP-a zatražio da se osigura granična kontrola, što je MUP i učinio.

Ujedno isti dokaz javno prinosimo pozornosti predsjedniku Vlade Andreju Plenkovića znajući da je on sklon praviti se neinformiran i da je navikao samovoljno odlučivati što jest a što nije tema ovisno o svom i HDZ-ovom interesu, zapravo manipulirati. Kao što mu utvrđivanje i sankcioniranje odgovornih iz plinske afere još uvijek nije tema, što je jučer kazao, misleći da će odlaskom u hladovinu Vile Costabella nestati i plinska sfera. A neće, čekat će ga.

Što se tiče leta gospodina Dodika helikopterom do Hvara, odnosno procedure dogovaranja i odobravanja leta, ta je procedura prema zakonu isključivo u nadležnosti Hrvatske kontrole zračne plovidbe. Ured PRH ni na koji način nije bio niti je mogao biti uključen u odobravanje i organizaciju leta.