Maja Šuput komentirala otkazivanje koncerata regionalnih pjevača: ‘To nije fer’

Maja Šuput komentirala otkazivanje koncerata regionalnih pjevača: ‘To nije fer’

Smatra kako se ljudima ne trebaju postavljati granice jer će oni pjesme slušati i online

U Hrvatskoj su se posljednjih mjeseci počeli zabranjivati i otkazivati koncerti folk izvođača koji pune dvorane u unutrašnjosti, no na Jadranu, čini se, nisu dobrodošli. Prvo je pulski gradonačelnik Filip Zoričić zabranio nastup Ane Bekute, Dragana Kojića Kebe i Duška Kuliša,a nedavno su otkazani i nastupi Jelene Karleuše i Harisa Džinovića koji su bili zakazani za festival “Island of love” na otočiću Barbarinac pored Splita.

Sada je praksu otkazivanja koncerata komentirala i glazbenica Maja Šuput (43).  Za portal Avaz.ba rekla je da nije za zabrane, ali da poštuje svačiji ukus.

“To nije fer, hrvatski pjevači pjevaju svugdje u regiji, mislim da bi onda trebalo biti otvoreno za sve druge. Pjesma mora živjeti i moraju se stvarati nove uspomene i ljubavi”, komentirala je i dodala kako publici nisu potrebne nikakve granice niti politika jer pjesma uvijek pronalazi put do ljudskih srca.

Smatra kako se ljudima ne trebaju postavljati granice jer će oni pjesme slušati i online, ali im se treba omogućiti i atmosfera koja se stvara na koncertima.

Sve ovo komentirao je i Dragan Kojić Keba za isti portal. Izjavio je da mu niti karijera, a ni život ne ovisi o koncertima u Hrvatskoj. 

“Što nas više brane, ljudi nas sve više vole. Ne ovisim, hvala Bogu ni o kome. Dobrodošao sam u svim zemljama regije, pa i šire… u Bugarskoj, Turskoj, Grčkoj… Ne zanimaju me te zabrane, muzika nas treba vezati, biti spona, kulturno nas spajati, a ne razdvajati. Znam da u Hrvatskoj imam na tisuće fanova, tako da će oni, branio netko ili ne, naći put da me slušaju. Iz Hrvatske dobivam na stotine poruka podrške i poziva preko društvenih mreža”, rekao je Kojić za Avaz.ba.

Podsjetimo, jedini koji je održao koncert ovog ljeta na Barbarincu kraj Trogira je Aca Lukas. Nakon toga organizatori su kazali kako su otkazali sve koncerte. , prenosi večernjak