ĐEREK UZVRAĆA PULJKU: ‘Prijedlog o gradskim stanovima će biti na Gradskom vijeću, pa neka to tijelo odluči!’

ĐEREK UZVRAĆA PULJKU: ‘Prijedlog o gradskim stanovima će biti na Gradskom vijeću, pa neka to tijelo odluči!’

Maju Đerek, pročelnicu za gradsku imovinu nije pokolebala izjava gradonačelnika Ivice Puljka da neće kadrovske stanove dati socijali. Đerek je, podsjetimo, najavila upravo kako će u novom pravilniku predložiti ukidanje kadrovskih stanova te da se postojećim korisnicima odredi primjeren rok za iseliti, a u gradske kvadrate bi uselila socijalne slučajeve. Puljak je odmah reagirao i poručio kako to nije gradska politika, te da će ostati kadrovski stanovi., doznaje dalmatinski

– Upravni odjel za gradsku imovinu je nadležan i ovlašten predlagati stvari iz svoje nadležnosti, uključujući i opće akte o dodjeli gradskih stanova. Prijedlog će nakon savjetovanja biti na odlučivanju na Gradskom vijeću pa neka to tijelo odluči – jasna je Đerek.

Ističe i kako učestalo zaprimaju zahtjeve građana koji nemaju posao ni imovinu i ne mogu sebi priuštiti čak ni najam kod privatnih vlasnika. 

– Stoga je nadležni upravni odjel i dao prijedlog da se ukine kategorija kadrovskih stanova – obrazlaže.

Trenutačno je 15-ak korisnika kadrovskih stanova, u njima su operni prvak Ivica Čikeš, olimpijci Igor Boraska i Nikolaj Pešalov, dramski prvak Nikola Ivošević, koji je i otac dogradonačelnika, ravnatelj osmoljetke, sutkinja, profesorica klavira…

Uzvratila je i na Puljkove navode kako će ‘revidirati slučaj’ 100-postotnog invalida Borisa Rakića kojega Grad tjera iz stana na Pujankama.

– Radi njega je osnovano posebno Povjerenstvo, i svi članovi su zaključili da zbog činjenice imovinskog stanja nismo u mogućnosti stornirati otkaz ugovora o najmu. Otkaz ugovora o najmu je dan prije mog dolaska, i upravo je odluka Povjerenstva revizija koja je već napravljena – ističe.

Osim toga, navodi, Povjerenstvo je također zaključilo da će biti oslobođen plaćanja povećane najamnine te da se do daljnjeg neće pokretati sudski spor za iseljenje. 

Napominje kako jedino sud može deložirati korisnika, a ne Grad te da sudski sporovi obično traju više godina.

Naglasila je i kako je imovinsko stanje  utvrđeno temeljem dokumentacije dostavljene od Porezne uprave i nije se odlučivalo napamet.

– Smatram da stvari treba prepustiti struci – zaključila je Đerek.