Đerek se pokupila na bolovanje: Nisam u mogućnosti odgovarati na upite medija…

Đerek se pokupila na bolovanje: Nisam u mogućnosti odgovarati na upite medija…

INDEX je cijelo jutro pokušavao doći do reakcije Maje Đerek nakon što je postalo jasno da je Puljak više ne želi u svom timu.

“Na bolovanju sam. I nisam u mogućnosti odgovarati na upite medija. Očitovat ću se svakako čim budem mogla”, napisala nam je kratko nakon što smo je pokušali dobiti za komentar.

Naime, prvo je jučer ujutro Puljak kontrirao Maji Đerek koja je htjela u proceduru uputiti novu Odluka o davanju stanova u najam po kojoj bi kadrovski stanovi bili dodijeljeni socijalnim slučajevima.

Puljak je kazao da to nije točno i da to nije gradska politika.

“U interesu nam je da vodimo računa o svim kategorijama u našem društvu, da budemo pravedni i da se sve odvija po propisima i pravilima, a da ne povrijedimo niti jednog našeg građanina. To nam nikada nije bila namjera i to ne želimo. Svojim zamjenicima zato ću naložiti da se revidira proces u slučaju gospodina Rakića, da utvrdimo što se točno dogodilo, i s aspekta socijale i s aspekta imovine. Sve će se još detaljnije sagledati, da vidimo na tom primjeru jesmo li možda mogli drugačije, postoje li manjkavosti”, kazao je Puljak. Dodao je kako se grad ne želi odreći mogućnosti da dio stanova dodijeli korisnim kadrovima, poput primjerice kirurga koji bi došli u Split. “Trebamo balansirati između socijale i izvrsnosti”, rekao je još.

Protiv Đerek pokrenut postupak

Već tada bilo je jasno da je došlo do neslaganja između Puljak i Đerek, a jutros su Indexu iz Grada Splita potvrdili da je protiv Maje Đerek pokrenut postupak pred službeničkim sudom za težu povredu službeničke dužnosti.

Ranije jutros Puljak je najavio press konferenciju za 12.30.

“Poštovani, u privitku vam šaljem poziv za konferenciju za medije koju će gradonačelnik Splita Ivica Puljak održati danas, 28. srpnja 2023. godine s početkom u 12:30 sati na temu upravljanja Upravnim odjelom za gradsku imovinu”, pozvali su iz Grada Splita novinare.