Dalija Orešković osula paljbu po Puljku, svom stranačkom šefu: ‘Ovo je odstrel Đerek, smeta im!‘

Dalija Orešković osula paljbu po Puljku, svom stranačkom šefu: ‘Ovo je odstrel Đerek, smeta im!‘

‘Na ovaj način se pokazuje kako politika postupa s ljudima koji pokažu stručnost, integritet i hrabrost‘

Bezrezervnu potporu sada već bivšoj splitskoj pročelnici i poznatoj zviždačici Maji Đerek dala je u petak Dalija Orešković, saborska zastupnica i (još uvijek) politička tajnica Puljkove stranke Centar, piše Slobodna Dalmacija.

U izjavi za Slobodnu Dalmaciju decidirano je poručila:

– Maja Đerek imala je moju punu podršku i prije nego što je došla raditi u Split i ima je i nadalje. Ovo je odstrel osobe koja smeta politici, politici koja radi ono što politika naumi – kaže Dalija Orešković i nastavlja:

– Njezina misija u uređenju upravljanja gradskom imovinom bila je jednaka onoj kakvu je imala u upravljanju državnom imovinom. To je dio antikorupcijskog programa za koji se i ja zalažem – naglašava saborska zastupnica i stranačka kolegica Puljkovih te dodaje da je rad Maje Đerek u Splitu trebao biti primjer kako bi se stranka Centar ponašala kada bi obnašala vlast na državnoj razini.

– Maja Đerek zamišljena je kao pogonsko gorivo za promoviranje programskih temelja i vrijednosti stranke Centar. Njezin rad u Splitu trebao je pokazati što bi Centar napravio da preuzme vlast na nacionalnoj razini. Tako je barem bilo dok sam ja imala utjecaja na tijek zbivanja u stranci – kaže Dalija Orešković, koju su novinari Slobodne upitali znači li to da više takvog utjecaja nema.

– Ne bih sada o tome. Bit će prilike – kratko je prekinula ovaj smjer razgovora Dalija Orešković. Još je ponovila:

– Maja Đerek ima i nadalje moju podršku. Takvih je ljudi u državi malo, a na ovaj način se pokazuje kako politika postupa s ljudima koji pokažu stručnost, integritet i hrabrost. Pitanje je hoće li se pojaviti neka nova Maja Đerek – retorički je zaključila Dalija Orešković.

Nije nikakva tajna da su odnosi političke tajnice i članice predsjedništva stranke Centar Dalije Orešković i bračnog para Puljak posljednjih mjeseci više nego uzdrmani. Ti se odnosi učestalo problematiziraju od početka godine, a u javnosti se puno pisalo o trzavicama na relaciji Marijana Puljak i Dalija Orešković, koje, zajedno s Ankom Mrak Taritaš, čine takozvani “ženski klub” u Saboru (Klub zastupnica Centra i Građansko-liberalnog saveza). U izjavi za naš list prije tri mjeseca Orešković je tvrdila da “nema namjeru napustiti Centar u ovom mandatu”, prenosi Jutarnji.hr.

Međutim, mora se priznati da i kasnije u javnim nastupima nije štedjela vrh stranke Centar, primjerice, posljednji put oštro je reagirala u lipnju, kada je prozvala Ivicu Puljka zbog sukoba interesa jer je sa suradnicima bio na besplatnoj večeri u restoranu na Peškariji u Splitu, kojem je gradski prostor dan bez javnog natječaja.

– Je li vrijedno uloženog truda, vremena, pa i financijskih sredstava, da se brend Centra koji se još uvijek povezuje i s mojim kredibilitetom, konzumira jednim nenaplaćenim obrokom ribe za sada neutvrđene vrijednosti? – prozvala je tada Orešković splitskog gradonačelnika. Na prozivke tada je odgovorila Marijana Puljak, koja je poručila da će “ostanak Dalije Orešković u stranci ovisiti i o njoj samoj, ali i o odluci stranačkih tijela”.

Hoće li najnoviji događaji vezani za smjenu Maje Đerek utjecati na daljnje odluke Dalije Orešković oko mogućeg izlaska iz stranke Centar, nije u petak željela komunicirati. “Sad je u središtu Maja Đerek”, samo je kratko odgovorila Orešković, piše Slobodna Dalmacija.