Božinović odgovorio Milanoviću: Ne pamtim ovako nešto. Ponizio je ljude koji rade ovaj posao

Božinović odgovorio Milanoviću: Ne pamtim ovako nešto. Ponizio je ljude koji rade ovaj posao

Ministar Davor Božinović kaže da se posjeti stranih državnika moraju prijaviti.

Premijer Andrej Plenković je istaknuo kako niti on niti MUP nisu znali da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dolazi u posjet Hrvatskoj. Plenković je tom prilikom kazao da od oporbe očekuje da organiziraju izvanrednu sjednicu kako bi se situacija raspravila.  Ured predsjednika Zorana Milanovića priopćio je u četvrtak da je ministarstvo unutarnjih poslova bilo obaviješteno o dolasku Milorada Dodika na Hvar, te da nije vjerojatno da s time nije bio upoznat i premijer Andrej Plenković.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da je policija odradila svoj posao u skladu sa zakonom, a je li Ured predsjednika mogao obavijestiti medije, Ministarstvo vanjskih poslova to je pitanje za medije. Ministar kaže da se posjeti stranih državnika moraju prijaviti.

“Ja nisam imao nikakvu informaciju, a pitanje dolazi li vojni ili civilni helikopter nije pitanje za MUP. Činjenica dje a se na ovakav način ponize ljudi koji rade taj posao. To je nešto što nisam zabilježio da je bilo u nekom manadatu dosad. Ja sam sretan da sam na čelu zemlje gdje policija ne moram obaviještavat tko dolazi predsjedniku. Kako je to bilo prije, ne znam”, kazao je., piše večernji list