ZAOŠTRAVA SE SUKOB PULJKA I ĐEREK Gradonačelnik zabranio istupanje u medijima bez njegovog izričitog odobrenja!

ZAOŠTRAVA SE SUKOB PULJKA I ĐEREK Gradonačelnik zabranio istupanje u medijima bez njegovog izričitog odobrenja!

Gradonačelnik Ivica Puljak je zabranio pročelnicima javni istup bez odobrenja njega osobno, resornog zamjenika i nekog od djelatnika iz Službe odnosa s javnošću. Uputio je nalog takvog sadržaja svim šefovima odjela, uz napomenu da će se nepoštivanje napisanog smatrati težom povredom službene dužnosti. U prijevodu, razlog za otkaz. 

Izravna je ovo posljedica sukoba s pročelnicom Majom Đerek čiji je rad najvidljiviji upravo zbog javne komunikacije. Prvi veći sukob se zbio nakon što je Đerek istupila u javnost zbog slučaja Peškarije, kada je dodijeljen prostor restoranu Noštromo čiji vlasnik surađuje s potpredsjednicom Puljkove stranke Lanom Pavić. Na otvorenju je, inače, uživao Puljak sa suradnicima. Đerek je zaustavila direktnu dodjelu prostora i raspisan je natječaj. Pročelnica za komunalu Leona Grgić se tada žalila Puljku da se Đerek miješa u njen resor. ‘Sreća što mediji ne znaju da se na Peškariji ne smiju odvijati manifestacije’, pisala je Grgić tada. Tvrdila je da je Peškarija komunalna infrastruktura. 

Epilog ‘miješanja Đerek’ je ta da Puljka ‘češlja’ Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa, a Noštromov ‘popodnevni štekat’ je zatvorila inspekcija jer nije imao minimalne tehničke uvjete. Đerek je pokazala tada da ‘nema nedodirljivih’, a odnosi su zahladili. Bilo je burno u Banovini, ponajprije sa zamjenikom Bojanom Ivoševićem, pod čijom je nadležnošću komunala. Sada je javno najavila da će u izmjene pravilnika s prijedlogom oduzimanja kadrovskih stanova trenutačnim korisnicima, da bi u njih uselila socijalne slučajeve. Puljak je brzopotezno reagirao rekavši da se to neće dogoditi, jer se ‘on kao sveučilišni profesor zalaže za izvrsnost’. U ovom trenutku, izuzev doktora zbog kojeg se mijenjao postojeći pravilnik jer ima vrijednu nekretninu, nema znanstvenika u stanovima. Ima zaslužnih sportaša, sutkinja, činovnika, djelatnika HNK-a, među kojima je i zamjenikov otac Nikola Ivošević. Puljak je još jednom poručio da se to neće dogoditi, a za očekivati je i da Đerek neće odustati od svog načina rada – ‘transparentno, zakonito i da struka u resoru vodi glavnu riječ’., piše dalmatinski portal