Nastavlja se bezobzirni verbalni rat između Pantovčaka i Banskih dvora, sad se uključio i HDZ …

Nastavlja se bezobzirni verbalni rat između Pantovčaka i Banskih dvora, sad se uključio i HDZ …

Premije Plenković ranije je rekaonovinarima da nije obaviješten o posjeti predsjednika RS-a Milorada Dodika i koja je svrha tog posjeta ?

Iz Ureda predsjednika Milanovića odgovorili su priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti:

Predsjednik Vlade Andrej Plenković požalio se danas kako nije znao za dolazak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u Hrvatsku, točnije na Hvar, gdje je održao radni sastanak s predsjednikom Zoranom Milanovićem. Od njega očekivana, ali ipak bezobrazna manipulacija.

Najprije činjenice: Ured predsjednika Republike Hrvatske obavijestio je Ministarstvo unutarnjih poslova RH, odnosno nadležnu Upravu za granice MUP-a o dolasku gospodina Dodika. MUP je postupio po proceduri, osigurao i proveo graničnu kontrolu prilikom dolaska gospodina Dodika u Hrvatsku budući da je dolazio iz BiH koja nije članica Schengena. Dakle, sve je bilo po proceduri.

I onda Andrej Plenković kaže da on ne zna ono što zna MUP, ministarstvo koje potpuno kontrolira HDZ. To je zbilja uvreda zdravog razuma jer Andrej Plenković je privatizirao i sebi podredio skoro sve državne institucije, čemu svjedočimo svakodnevno. Vjerovati da MUP nije obavijestio Andreja Plenkovića o dolasku Milorada Dodika u situaciji kad je ta informacija odmah došla čak i do dijela medija – koji su spremi s kamerom čekali na Hvaru – zbilja može samo netko naivan i neupućen u model njegovog vladanja. Model koji su zadnji na svojoj koži osjetili pravosudni  službenici i namještenici koje je Andrej Plenković bahato iscrpljivao i odbijao samo zato kako bi svima pokazao tko je taj koji odlučuje o svemu., priopćeno je iz Ureda predsjednika

Kasno večeras uključio se i HDZ priopćenjem u kojem su žestoko napali predsjednika Milanovića

Objavu HDZ-a, objavljenu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

B”ezobraznim lažima Milanović prikriva vlastitu sramotu s dovođenjem Dodika na Hvar mimo procedure!

Umjesto da javnosti objasni zašto je potajno, kriomice i bez redovne najave diplomatskim putem na Hvar doveo predsjednika RS Milorada Dodika, Milanović nastavlja seriju bezobraznih laži i obmana.

Predsjednik koji je prije tri tjedna održao dramatičnu i izvanrednu blesimetar-poslanicu, a da nitko nije shvatio zbog čega, pa je sazvao i izvanrednu sjednicu Sabora i potom helikopterom pobjegao na Hvar, sada je ulovljen kako potajno, bez obavijesti medijima i javnosti, organizira i dogovara dolazak Milorada Dodika na Hvar, i to helikopterom MUP-a Srbije. On koji druge proziva za “porobljavanje države” sam se razotkrio kako krši sigurnosne protokole i ugrožava nacionalnu sigurnost države čiji je predsjednik. Očito je naviknut još iz svojih dana u Banskim dvorima da MUP i druge institucije postupaju kao servis premijera.

Slušali smo brojne izjave iz oporbe o tome da “treba usuglašavati vanjsku politiku s predsjednikom Republike”. No Milanović, po njima, to očito nije dužan. Potpuni muk kada dovodi Dodika bez najave i konzultacija. Očekujemo stoga hitnu inicijativu oporbe da se sazove izvanredna sjednica Hrvatskog sabora i da se raspravi kako je netko bez odgovarajuće diplomatske note došao u Hrvatsku.

S obzirom na to da svjedočimo Milanovićevom očajničkom gnjevu i bijesu zbog kraja štrajka u pravosuđu slijedom dogovora Vlade i sindikata, možda će izvanredna sjednica biti prigoda da se analizira i njegovo ponašanje kao premijera koji je išao uvoditi radne obveze i smanjivati plaće štrajkašima. Pritom je plaća, primjerice, sudske zapisničarke, u mandatu Milanovićeve Vlade rasla za 2€, dok u mandatu naše Vlade, (srpanj 2023.) raste za više od 400€. Stoga, kao i u svemu, zaslijepljen vlastitim kompleksima, Milanović bezobzirno laže.,” napisali su