“DORINA 2” Svi uhićeni sinoć ispitani u riječkom USKOK-u i pušteni kućama

“DORINA 2” Svi uhićeni sinoć ispitani u riječkom USKOK-u i pušteni kućama

U jučerašnjoj nastavku akcije Dorina, policijskim su radnjama obuhvaćeni načelnik Općine Fažana Radomir Korać, fažanski građevinar Zdravko Polančec, Ivan Stojkovski te  dvoje slovenskih državljana. Privedeni su i bivši SDP-ov vodnjanski gradski vijećnik Damir Iskrić, bivši službenik Grada Vodnjana koji je radio na legalizacijama Emil Ferjančić i Sandra Pinzan, supruga županijskog pročelnika za poljoprivredu Ezia Pinzana

Istra24 neslužbeno doznaje da su svi akteri privedeni u akciji radnog naziva Dorina 2 sinoć ispitani na riječkom USKOK-u i pušteni kućama.

Riječ je o nastavku obračuna s malverzacijama oko legalizacije bespravne gradnje – akciji Dorina, koja je u lipnju lani punila novinarske stupce, a u njoj su privedeni bivši pročelnik i bivša voditeljica Odjela za prostorno planiranje Vodnjana Damir Janko i Dora Komparić.

U jučerašnjoj nastavku, policijskim su radnjama obuhvaćeni i bivši SDP-ov vodnjanski gradski vijećnik Damir Iskrić, bivši službenik Grada Vodnjana koji je radio na legalizacijama Emil Ferjančić i Sandra Pinzan, supruga županijskog pročelnika za poljoprivredu Ezia Pinzana.

Osim njih, jučer su privedeni i načelnik Općine Fažana Radomir Korać, fažanski građevinar Zdravko Polančec, Ivan Stojkovski te još dvoje slovenskih državljana.

Svi se oni dovode u vezu s nezakonitim radnjama oko legalizacije bespravno izgrađenih objekata na području Vodnjana, Fažane i Banjola, o čemu je naš portal lani i ove godine objavio desetine tekstova.