U KORAĆEVOJ FAŽANI ZAVJET ŠUTNJE Pročelnik Švabić: ‘Načelnika osobno ne poznajem i stvarno ne bih znao što se događa u ovom trenutku. Mogu samo reći da sam iznenađen’

U KORAĆEVOJ FAŽANI ZAVJET ŠUTNJE Pročelnik Švabić: ‘Načelnika osobno ne poznajem i stvarno ne bih znao što se događa u ovom trenutku. Mogu samo reći da sam iznenađen’

Nakon informacije o privođenju Općinskog načelnika Fažane Radomira Koraća u općinskoj upravi u Fažani zatekli smo zaključana vrata.

U Općini je na prijemu bila samo službenica koja nije imala nikakvih saznanja što se događa s načelnikom, niti ju je itko službeno obavijestio., piše istra24

Nikakve informacije nije želo davati niti HSU-ov predsjednik Općinskog vijeća Timotej Pejin kojeg smo zatekli u obližnjem kafiću u neposrednoj blizini Općine. Pejina nismo uspjeli pitati ni za kratak komentar događaja, jer je doslovno bježao, no samo je kratko dobacio „da ne zna ništa“.

Budući da se za danas zakazana sjednica Općinskog vijeća Fažane, Pejin je rekao da je poziv za sjednicu upućen, a sjednica je otvorena za javnost. Na pitanje hoće li se sjednica održati zbog novonastalih okolnosti, kazao je da će se „zasad održati“, ako ne dođe do promjene.

Ni pročelnik jedinstvenog upravnog Odjela u Općini Fažana, donedavni županijski zaposlenik Dimitrije Švabić, ali i privremeni vršitelj dužnosti ravnatelja rovinjskog Centra za istraživanje ribarstva nije mogao ništa službeno komentirati.

– Malo prije su me nazvali i prepričali članak koji ste objavili. Ja sam se u Općini zaposlio tek 15. lipnja. Načelnika osobno ne poznajem i stvarno ne bih znao što se događa u ovom trenutku. Mogu samo reći da sam osobno iznenađen cijelom ovoj situacijom, kazao je Švabić potvrdivši da je u Općini djelomično na snazi kolektivni godišnji te stoga nismo nekog zatekli u općinskoj zgradi.

Kako doznajmo, Korać se jutros nije pojavio na poslu budući da je već u ranojutarnjim satima odveden na ispitivanje. Zasad još nema službenih informacija što se Koraću konkretno stavlja na teret.