Bauk: Ne bi me čudilo da u kolovozu imamo još jednu izvanrednu sjednicu

Bauk: Ne bi me čudilo da u kolovozu imamo još jednu izvanrednu sjednicu

Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk komentirao je u N1 Studiju uživo izvanrednu sjednicu Sabora koja je na zahtjev predsjednika Republike Zorana Milanovića održana proteklog vikenda.

Prema Baukovim riječima, tri dana izvanredne sjednice Sabora donijela u fokus neke probleme: Štrajk sudskih službenika, slučaj u HEP-u koji je u bescjenje prodavao plin pravosuđu, slučaj u HEP-u koji je u bescjenje prodavao plin jer je morao, jer Vlada nije promijenila uredbe.

Bauk upozorava da je do pukotina u parlamentarnoj većini došlo zbog zaključka o neplaćenim danima provedenim u štrajku. “Vladajući uvijek smatraju da je parlament nepoteban, a opozicija politički može djelovati samo kroz parlament”, govori i dodaje da ga “ne bi čudilo da u kolovozu imaju još jednu izvanrednu sjednicu”. “Ne bih spekulirao o tome tko bi je sazvao. Ako neće ni Vlada ni predsjednik Sabora, logično bi bilo opet to zatražiti od predsjednika Republike. Ali mislim da se t oneće dogoditi, da će stvari riješiti. Ipak, ostavljam otvorenu tu mogućnost.”

“Spadam u red onih koji bolje razumiju njegove metafore. Želio je naglasiti pozitivan učinak parlamentarne rasprave na zdravlje nacije. U zdravom tijelu, zdrav duh”, kaže Bauk o predsjednikovoj izjavi da daje zastupnicima ključeve dvorane da se loptaju, ali da ništa ne razbiju.

Predsjednik nije došao u Sabor obrazložiti svoj zahtjev za sazivanjem izvanredne sjednice, a Bauk kaže kako su Milonovićevi stavovi svima dobro poznati i da ih on često i jasno izražava.

“Očito je da predsjednikovi zaključci žive u Vladinom srcu”, kaže SDP-ovac, piše N1.