Od sada postoje dva Prljava kazališta! Fileš i Bogović osnovali svoje Prljavce

Od sada postoje dva Prljava kazališta! Fileš i Bogović osnovali svoje Prljavce

Novo Prljavo kazalište uz Fileša čine Davorin Bogović i Alen Kraljić, bivši član Pipsa.

Podsjetimo, Trgovački sud je 29. srpnja prošle godine donio odluku da je ukinuta privremena mjera Jasenku Houri i Mladenu Bodalcu te prema njoj smiju nastupati pod imenom ”Prljavo kazalište”.

“Ono sa suda se nastavlja, ali to nema veze s ovim. U ekipi smo trenutačno četvorica. Bogović i ja kao osnivači Prljavog kazališta, Alen Kraljić bivši član Pipsa, a mislim da će nam se pridružiti i Ninoslav Hrastek, ali o tom potom. No to je jezgra Kazališta”, rekao je Fileš za 24stata.

Ovih dana vidjet će se hoće li se autor svih pjesama benda pozvati na ukidanje privremene mjere korištenja imena Prljavo kazalište od 29. srpnja 2022. Ukidanje te mjere, naime, moglo bi se tumačiti da je sud smatrao da upravo Houra ima pravo koristiti ime Prljavo kazalište. Pa bi sad Jajo mogao tražiti privremenu mjeru zabrane nastupanja Filešu i ekipi pod nazivom Prljavo kazalište. O tome će se, vjerujemo, vrlo brzo oglasiti njegovi odvjetnici.

Iako Houra kaže kako dugo nije vidio ni Fileša ni Bogovića, Fileš je pak rekao da se sreo s Hourom prije najave ovog albuma.
“Koliko vidim u novinama, Houri to ne smeta, on ne vidi problem da postoje dva Prljava kazališta. Nitko nikome ne smeta i veseli me to. Sreli smo se službeno, nismo o planovima raspravljali, ali u ovom trenutku to nikome ne smeta”, rekao je Fileš.

Filešov i Bogovićev album ”Underground” ima 10 pjesama.

“Bogović u studiju pjeva bez prestanka po šest, sedam sati, a mi smo ovaj materijal snimili tijekom pandemije. To je dosta različito od onoga što Houra radi, mi smo bazirani na korijene Prljavog kazališta”, rekao je Fileš.

A koje će se Prljavo kazalište više svidjeti publici i obožavateljima, tek ćemo vidjeti.