Mostov zastupnik otkrio kako bi kaznio odgovorne u plinskoj aferi

Mostov zastupnik otkrio kako bi kaznio odgovorne u plinskoj aferi

Zastupnik Mosta Zvonimir Troskot je u Novom danu N1 televizije komentirao maratonske sjednice u Saboru, koje nisu završile prema željama oporbe, no mnogo detalja oko viškova plina i štrajka došlo je u fokus javnosti, što možda inače ne bi bio slučaj.

Upravo zato nije toliko iznenađenje što Troskot ističe zadovoljstvo time što se događalo proteklog vikenda.

“Mi smo prezadovoljni. Jer, ovo je jedan maksimum koji oporba može napraviti s alatima koje ima u rukama. Kao prvo, dali smo podršku gospođama u pravosuđu. One drže cijele operacije unutar sustava. S druge strane, imamo možda najveću aferu u Hrvatskoj, što se tiče HEP-a. Iznosno, to možda ne djeluje puno, ali riječ je o poremećaju nakaradnog sustava, koji je postavio Andrej Plenković“, kazao je Troskot pa nastavio:

“S ovim izglasavanjem, što je sad vidljivo u javnosti, koliko god se pokušavalo s raznim makinacijama, podvalama i performansima unutar Sabora skrenuti pozornost s problema, pokazalo se da imamo talačku krizu zbog ega Andreja Plenkovića.”

Naglasio je i da afera Ina, u kojoj je Damir Škugor uspio “zavrtjeti” milijardu kuna, nije nikad riješena, odnosno, da se tako nešto samo nastavilo.

“Ova afera je nastavak. Objelodanjene su sve namjere vladajućih, a ono što se pokazalo jest da je Pavao Vujnovac gospodarski vlasnik cijele Hrvatske i da mu je Plenković na lajni”, smatra Troskot.

Vladajući svejedno misle da je sve ovo bilo nepotrebno jer se radi na rješavanju problema. Uvjereni su da je oporba iskoristila priliku za politikanstvo.

“Sustav ne funkcionira i to se prelijeva na cijelo društvo. Zamislite koliko novca su poduzeća izgubila jer ne mogu pokrenuti projekte ili posao, koliko je država izgubila u smislu naplate PDV-a i doprinosa… Nikad se nije dogodilo ništa slično. Ne znam što Vlada radi i kakvi su im argumenti koji pokazuju da rade. Ni za vrijeme rata nije bilo ovako. Uz sve, ljudi u štrajku su poniženi i prijezir koji Plenković ima prema njima sad je jasno vidljiv”, kazao je Zvonimir Troskot i kao rješenje naveo zamrzavanje imovine i naplatu dugova odgovornih za pronevjere i gospodarski kriminal pa poentirao:

“Oduzimali bismo krivcima i državljanstvo. Time drugima ne bi palo napamet ovako krasti.”