Jerko Trogrlić: “Benčić i Grmoja nametnuli su se kao opozicijski vođe”

Jerko Trogrlić: “Benčić i Grmoja nametnuli su se kao opozicijski vođe”

Sabor je većinom glasova odbio zaključke predsjednika Republike Zorana Milanovića i oporbe o štrajku u pravosuđu i plinskoj aferi, a prihvaćen je onaj vladajuće većine. Predsjednik je predložio da Vlada utvrdi tko je odgovoran za financijsku štetu HEP-u, a oporba da se plate dani provedeni u štrajku te razriješe čelni ljudi HEP-a, HERA-e, HROTE-a i državni tajnik za energetiku.

Prihvaćanjem zaključka da Vlada poduzima sve potrebne mjere te da je zasjedanje bilo nepotrebno, završena je trodnevna maratonska izvanredna sjednica koju je oporba nazvala sramotom. Politički analitičar Jerko Trogrlić u HTV-ovoj emisiji “Studio 4” analizirao je trodnevnu maratonsku sjednicu.

Trogrlić je naglasio kako se ne može reći da su oporba ili pozicija pobjednici izvanredne sjednice. Ali pojedinci unutar oporbe svakako su se istaknuli, primjerice Sandra Benčić i Nikola Grmoja.

– Oni su udarali opozicijski ritam i istaknuli se kako upravo oni žive najautentičnije antihadezeovsku opciju, poručio je.

Dodao je kako su se Benčić i Grmoja nametnuli kao opozicijski vođe.

– Mogu reći, ne da su samo skrenuli pozornost na sebe, već su potencijalno uzeli glasove svojim direktnim opozicijskim protukandidatima, istaknuo je Trogrlić, piše HRT.hr.

Cijeli razgovor pogledajte OVDJE