HDZ opleo po Milanoviću…

HDZ opleo po Milanoviću…

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) ocijenila je u ponedjeljak da je predsjednik Republike Zoran Milanović, u tjednu u kojem je veći dio Hrvatske bio zahvaćen olujnim nevremenom, “okrenuo leđa građanima i otišao uživati u ljetnoj rezidenciji”., prenosi N1

HDZ je prozvao Milanovića na Facebooku, a njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Kad stvarno treba pomoći ljudima, Milanović ode na more!

Prije dva tjedna, predsjednik Republike održao je dramatičnu i izvanrednu blesimetar-poslanicu, a da nitko nije shvatio zbog čega. Zatim na vapaje nesamostalne i nesposobne oporbe saziva izvanrednu sjednicu Sabora zbog tobožnje izvanredne situacije. Sjednica je bila toliko izvanredna da se ni sam na njoj nije pojavio. Ponizio je najprije oporbu poručivši joj: “Evo vam ključevi od dvorane, igrajte se, ali nemojte ništa razbiti”.

U tom tjednu veći dio Hrvatske zahvaća neviđeno olujno nevrijeme koje za sobom ostavlja goleme štete. Stanje je doista izvanredno. Predsjednik Vlade odmah zove župane i gradonačelnike stradalih područja, aktivirale su sve sastavnice domovinske sigurnosti, ministar obrane šalje vojsku u pomoć stradalim područjima, a samoorganizirali su se i brojni građani.

Milanoviću – ni traga ni glasa! Dok ministar obrane u Slavoniji koordinira djelovanje vojske, on vojnim helikopterom leti u svoju hvarsku rezidenciju na višednevni odmor.

Kad predsjednik ponizi i izmanipulira oporbu, to je njegova politička odluka. Ali kad u trenucima teških stradanja svojim građanima okrene leđa i niti da bi ih pogledao ode daleko od mjesta stradanja uživati u ljetnoj rezidenciji, to je vrhunac sebičnosti i neodgovornosti. Kad stvarno treba pomoći ljudima, Milanovića nema!”, poručili su iz HDZ-a na Facebooku.