Grmoja: Ovaj čovjek veći je od premijera i države, oteo je Hrvatsku

Grmoja: Ovaj čovjek veći je od premijera i države, oteo je Hrvatsku

Grmoja se kratko osvrnuo na nedolazak predsjednika Republike na izvanrednu sjednicu Sabora koja je sazvana upravo na njegov zahtjev. “Predsjednik je i sam rekao da krađu u HEP-u ne smatra nečim prevelikim, daje bilo i većih afera, da Pavao Vujnovac za te novce ne ustaje iz kreveta. To je skandalozno, radi se o 12 milijuna eura hrvatskih građana…”, govori Grmoja i dodaje kako je sve drugo što je predsjednik rekao očekivano i u njegovom stilu te da ne smatra da je predsjednikov nedolazak ponižavajući jer “onoga tko ima svoj stav, kičmu i dostajanstvo ne može bilo tko poniziti”. Nije, kaže, ni očekivao da se predsjednik ukaže u Saboru.

“Njegov je stav važan građanima, izravno je izabran, ali njegov stav ne određuje djelovanje oporbe”, kaže Grmoja.

“Biram da ne dobijemo nijedan politički bod, ali da se napravi pomak po određenim pitanjima”, govori.

Situacija u HEP-u, govori Grmoja, “pokazuje da je Vujnovac jači od države, da je oteo Hrvatsku” i da Plenković bez njega ne smije smijeniti Upravu HEP-a jer je ona “pod ingerencijom Pavla Vujnovca”.

“Plenković ne smije protiv njega”, navodi Mostovac i dodaje: “Ako smijeni Filipovića pokazat će se da je potpuni PPD-ov igrač. Mi imamo razvlaštenog premijera, otetu Hrvatsku i na to Most stalno upozorava.” Prema Grmojinim riječima, najbolji pokazatelj toga da je Vujnovac postao veći od države i veći od premijera je to što je premijerov neformalni savjetnik išao kod njega kako ga se ne bi napadalo u nekim medijima., piše N1