Svi ju pamte po ‘Hajde da ludujemo’, a sada je life coach: ‘Znali ste me kao veselu na sceni, ali imala sam i…

Svi ju pamte po ‘Hajde da ludujemo’, a sada je life coach: ‘Znali ste me kao veselu na sceni, ali imala sam i…

Prije nekoliko godina vodila je duhovnu obnovu na krstarenjima Jadranom. Premda je Hrvati pamte po Hajde da ludujemo i Bube u glavi, danas pjeva malo drukčiju glazbu

Ona je 90 ih bila naša pop princeza. Svi smo znači sve riječi pjesama, sve su djevojčice željele biti ona, radile su se lutke koje izgledaju kao ona, Hrvatskom je vladala tajčimanija. I evo nas, 30 godina kasnije ono što su mnogi priželjkivali, konačno se dogodilo: Tatjana Matejaš Tajči danas Tatiana Cameron u Zagrebu je zapjevala neke od svojih najvećih hitova.

Dogodilo se to na promociji njezine knjige Neslomljena. Njezinoj trećoj knjizi, ali prvoj koju objavljuje u Hrvatskoj. Radi se o memoarima u kojoj govori o putu od tjeskobe i boli – do iscjeljenja. Tajči, znamo svi, već dugo živi jedan drukčiji život.

U Americi je motivacijska govornica, duhovni life coach, učiteljica meditacije iskonskog zvuka. PIše blog o iscjeljenju, vodi radionice temeljene na ajurvedi, vodi online tečajeve za životne transformacije, volontira u zatvoru. Prije nekoliko godina vodila je duhovnu obnovu na krstarenjima Jadranom. Premda je Hrvati pamte po Hajde da ludujemo i Bube u glavi, danas pjeva malo drukčiju glazbu.

Tatiana Cameron, poznatija kao Tajči, gošća je večerašnjeg Direkta, dobrodošli. Već ste 10-ak dana u Hrvatskoj, kakve su reakcije ljudi kad vas sretnu?

“Reakcije su ‘Oprostite smijemo li vas nešto pitati’, ja velim ‘Smijete’, ‘Jeste li vi’, ‘Jesam’, i onda se izgrlimo, nekad se isplačemo malo, razveselimo, vratimo neku energiju koja nas veže.

Svi vas ovdje priželjkuju čuti na koncertu, tu ćete želju ljudima iz Hrvatske ispuniti. U listopadu planirate veliki koncert s izraelskim pjevačom Motijem Giladijem.
To je koncert povodom 75. godišnjice izraelske nezavisnosti i 26 godina prijateljstva između Izraela i Hrvatske. A tema je odnos dvaju država kao primjer nade, radosti i optimizma za sve.

Hoće li publika tada imati prilike čuti i vaše stare pjesme?
Moti Giladi iz Izraela je jedan krasan komičar, glumac i pjevač. Nas veže nastup na Euroviziji tako da ćemo oboje zapjevati naše eurovizijske hitove, moju najdražu koju ste maloprije i pokazali, a ostalo će biti svjetske uspješnice i poneko iznenađenje. Uglavnom, bit će inspirativno i zabavno i puno humora., donosi danas.hr