Zašto se SRUUK nije oglasio i upozorio građane? Trut: ‘Za narančasti status ne ide upozorenje’

Zašto se SRUUK nije oglasio i upozorio građane? Trut: ‘Za narančasti status ne ide upozorenje’

‘Ovo je narančasto upozorenje za ovu oluju, mi smo postupali sukladno svim propisima kako je narančasto upozorenje. Već dva dana upozoravamo javnost kroz društvene mreže, kad pogledate stranicu Ravnateljstva civilne zaštite, Facebook ili Twitter’

Koliko znamo najveća je šteta nastala u Zagrebu, ali o svemu je reporter RTL-a Boris Mišević razgovarao s Damirom Trutom, ravnateljem Ravnateljstva civilne zaštite.

Izrazio je sućut obitelji dvojice poginulih u ovom nevremenu.

“Više je ozlijeđenih, puno šteta, nevrijeme je došlo iz pravca Slovenije. Prošlo je Zagreb, Zagrebačku županiju, dijelom Krapinsko-zagorsku i Međimursku Županiju pa dalje prema Slavoniji”, rekao je Trut.

“Scene su slične u svim dijelovima, ali Grad Zagreb onako “filmično” ima najviše štete”, kaže Trut.

Zašto SRUUK- sustav nije upozorio o ovom nevremenu?

“Ovo je narančasto upozorenje za ovu oluju, mi smo postupali sukladno svim propisima kako je narančasto upozorenje. Već dva dana upozoravamo javnost kroz društvene mreže, kad pogledate stranicu Ravnateljstva civilne zaštite, Facebook ili Twitter.”

“SMS poruke nisu išle, išao je samo javni poziv. Oni koji su se na SRUK prijavili, oni su dobivali poruke. Javnost je obaviještena, javnost je morala imati informaciju”, dodao je.

“Za narančasti status ne ide upozorenje”, dodao je., piše danas.hr