Tomašević: Dvije su bitne informacije, molim građane da ostanu u svojim domovima

Tomašević: Dvije su bitne informacije, molim građane da ostanu u svojim domovima

agrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević komentirao je jako nevrijeme praćeno kišom i olujnim vjetrom koje je zahvatilo Zagreb oko 16 sati.

Diljem grada su letjeli limeni krovovi i padala stabla. Jak vjetar nosio je limene krovove, lomio je granje i rušio stabla.

Nevrijeme je odnijelo i dva života te, a poginula su dva muškarca, dok je više ozlijeđenih osoba.

Tomašević je rekao da je ovako nešto nezapamćeno u gradu. “I po silini i po šteti, u pola sata da nastane ovakva šteta. Prema prvim informacijama imamo dvije poginule osobe i ovim putem izražavam sućut obiteljima”, rekao je.

“Sve hitne službe su na terenu, od vatrogasaca, policija, djelatnika Holdinga, Hitne pomoći. Najbitnije je da molimo građane da zovu hitne službe ako je riječ o životnoj opasnosti ili krajnjoj nuždi jer su zatrpani pozivima te i dalje traju spašavanja”, dodao je.

“Druga najbitnija informacije jest da molim građane da ostanu u svojim domovima ili uredima jer javni prijevoz ne funkcionira i 85 posto tramvajskih linija je u prekidu. Ako ljudi krenu s automobilima stvaraju se dodatne gužve i teže mogu hitne službe doći i raščistiti te prometnice. Glave avenije su prioritet za raščišćavanje. Mobilizirali smo Civilnu zaštitu i sve pripadnike molim da se jave u zbirne centre i da pomognu u raščišćavanju kvartova”, apelirao je gradonačelnik.

“Trebat će neko vrijeme da se utvrdi cijela šteta i kao grad ćemo izaći u susret svima koji su pretrpjeli štetu. Imamo i police osiguranja za to i tražit ćemo da se proglasi elementarna nepogoda, ali i iz proračuna ćemo pomagati građanima”, rekao je.

Dodao je da nema točne informacije o broju ozlijeđenih.

“Neke su bolnice u obnovi i smanjenog kapaciteta, ali su sve u funkciji”, napomenuo je Tomašević.

Na kraju je dodao da građani najviše mogu pomoći tako da ne izlaze iz svojih domova., javlja N1