Oglasila se Vlada o Milanovićevom zahtjevu za izvanrednom sjednicom

Oglasila se Vlada o Milanovićevom zahtjevu za izvanrednom sjednicom

Vlada RH oglasila se o zahtjevu predsjednika Republike Zorana Milanovića da se sazove izvanredna sjednica Hrvatskog sabora s dvije točke dnevnog reda. Svoj Zahtjev za izvanredno zasjedanje Hrvatskog sabora predsjednik Milanović obrazložio je činjenicom da je prema Ustavu dužan brinuti za redovito i usklađeno djelovanje te za stabilnost državne vlasti. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković već je pozvao zastupnike na izvanrednu sjednicu od petka do nedjelje, a o svemu se oglasila i Vlada.

Milanović se sada u potpunosti razotkrio kao predsjednik koji je na strani oporbe i koji svjesno postaje sudionik njihovih predizbornih aktivnosti”, priopćeno je iz Vlade.

“Jedini cilj izvanredne sjednice je politikantstvo oporbenih stranaka koje ponovno nastoje izazvati kaos i destabilizirati vlast. Za razliku od takvog pristupa, Vlada je u svim krizama dosad bila posvećena pronalasku rješenja kojima smo zaštitili građane i gospodarstvo te omogućili normalno funkcioniranje države i društva”, dodaje se.

Iz Vlade su poručili da rade na rješavanju obje teme – i štrajka u pravosuđu i utvrđivanja odgovornosti za situaciju s viškovima plina.

“Jučer i danas, kao i u proteklim danima, održani su razgovori s čelnicom sindikata kako bi se pronašlo rješenje koje će omogućiti prekid štrajka, uz daljnje unaprjeđenje materijalnih prava službenika i namještenika u pravosudnim tijelima.

Nadležni saborski Odbor za gospodarstvo saslušao je predstavnike svih tijela iz energetskog sektora koji su o temi s viškovima plina podnijeli i pismena izvješća. Utvrdit ćemo sve činjenice ovog slučaja kao i moguće propuste te donositi odgovarajuće odluke”, naglasili su iz Vlade., prenosi N1