Francuzi u Tkonu izgradili kuću i dvorište u moru

Francuzi u Tkonu izgradili kuću i dvorište u moru

TKON – Predsjednik SDP-a Zadarske županije i županijski vijećnik Jure Zubčić, osvrnuo se na društvenim mrežama na jedan primjer bestijalne gradnje u Tkonu na otoku Pašmanu, doslovno u moru.

– Općina Tkon. Građevinska dozvola iz 2018. Prijava gradilišta iz 2021. A na županijskim stranicama nigdje imena članova Povjerenstva za određivanje granice pomorskog dobra. Možemo li svi dignuti kuću u moru i legalizirati? – pita se Jure Zubčić.

A radi se o katastarskoj čestici, čiji su vlasnici dvoje francuskih državljana.

– Očito je da je agresija na pomorsko dobro sve izraženija u našoj županiji. Nakon Ugljana i Svetog Filip i Jakova, sad upozoravamo na Tkon – priča nam Zubčić.

– Inspektorat je potkapacitiran, Lučka kapetanija se često niti ne oglašava, a župan se istovremeno hvali kako štiti pomorsko dobro, a na samoj sjednici skupština tvrdi da on u apsolutno ničemu nema nadležnost. Nama nije jasno kako i gdje je ucrtana linija pomorskog dobra – kaže nam.

nače, gdje god bila ucrtana linija pomorskog dobra, u moru i 6 metara od morske razine, nitko nema pravo samoinicijativno graditi, a ako je netko i izdao dozvolu za ovakvo što, to ne može biti zakonito, kažu nam upućeniji u ovu problematiku.

Za službeni odgovor obratili smo se Državnom inspektoratu, čiji ćemo odgovor objaviti, čim ga dobijemo., piše morski.hr

FOTO: ČITATELJ