USKOK je u HEP-u došao do ključnog dokaza koji teško tereti ministra Filipovića; Burni sastanak u Vladi: Smeće jedno lažljivo!

USKOK je u HEP-u došao do ključnog dokaza koji teško tereti ministra Filipovića; Burni sastanak u Vladi: Smeće jedno lažljivo!

Član Uprave HEP-a Petar Sprčić je Filipovića na problem prvi put upozorio 29. ožujka u 9 sati u Ministarstvu gospodarstva na sjednici Kriznog tima, o čemu Filipović sada izbjegava sastaviti službeni zapisnik, te je to ponovio još dvaput, piše Nacional.

Zadnje usmeno upozorenje Filipović je primio na sjednici Skupštine HEP-a 9. lipnja kada su već započele skandalozne aukcijske prodaje plina ispod cijene. Uskok sada traži od Sprčića da dopuni izjavu.

Policijski nacionalni Uskok, koji je u ponedjeljak, 10. srpnja, ušao u HEP provesti izvide u najnovijoj plinskoj aferi, izuzeo je iz HEP-a dodatne, dosad javnosti nepoznate materijalne dokaze koji otkrivaju da je ministar gospodarstva Davor Filipović između travnja i lipnja bio pred svjedocima tri puta usmeno upozoren da hrvatskom tržištu prijeti pojava viškova plina na tržištu koji će se prodavati ispod tržišne cijene, piše Nacional.

U drugom tekstu Nacional piše o burnom sastanku u Vladi.

Na kriznom ‘ribanju’ kod premijera zbog plinske afere šef HEP-a Frane Barbarić žestoko je napao ministra Davora Filipovića: ‘J… ću ti mater, smeće jedno lažljivo’.

Pišu o drami a predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić napao ministra Davora Filipovića i sasuo mu u lice i psovke, ali i zašto u vrhu HDZ-a smatraju da premijer griješi ako misli da će se oni prestati napadati.

‘J… ću ti mater, smeće jedno lažljivo’. To je ispred premijera Andreja Plenkovića, tvrdi izvor s neposrednim saznanjima, sasuo u lice ministru gospodarstva Davoru Filipoviću predsjednik Uprave HEP-a.

Dogodilo se to na jednom od prvih zatvorenih internih kriznih sastanaka neposredno nakon izbijanja najnovije plinske afere. Osim njih trojice, tim sastancima prisustvovali su i njihovi bliski suradnici iz Vlade i HEP-a.

Barbarić je svoj žestoki napad na Filipovića potom prepričao i u najužem Plenkovićevom krugu, piše Nacional.