Škoro priznao: ‘Pogriješio sam što sam u izbornoj noći odbio Plenkovića’

Škoro priznao: ‘Pogriješio sam što sam u izbornoj noći odbio Plenkovića’

Škoro kaže da je pogriješio što je rekao da može suradnja s HDZ-om, ali ne s Plenkovićem

Saborski zastupnik Miroslav Škoro dao je intervju za Jutarnji list, u kojem je ustvrdio kako je pogriješio što je u izbornoj noći olako odbio Andreja Plenkovića. U razgovoru s novinarkom Vanjom Nezirović, Škoro je izrazio žaljenje radi nekoliko svojih poteza, dok je bio na čelu Domovinskog pokreta.

“U toj sam fazi ja, prema izjavama premijera Plenkovića, bio i terorist i klaun, ali on je bio u pravu kad mi je prigovorio da je slušanje političkih savjeta kojekakvih pametnjakovića bila pogreška. Nepromišljena poruka u izbornoj noći, koju nisam prvi plasirao ja, nego jedan od ondašnjih suradnika, da možemo s HDZ-om, ali bez Andreja Plenkovića, kapitalna je pogreška”, kazao je Škoro.

“Odbijanje poziva predsjednika Vlade na razgovor o budućnosti Hrvatske također je bila pogreška. Prepuštanje kadrovske politike tajnicima u stranci je, isto tako, bila pogreška. Evo, ja sam izjavio što su bile moje pogreške, a na Plenkoviću je da i on kritički promotri svoje izjave. Ako smo za demokraciju i sukobljavanje stavova, to je jedini put. On i ja se znamo već skoro trideset godina. Bili smo i na istim i na suprotnim stranama”.