Eskaliralo između Bulja i Jandrokovića, na početku sjednice dao mu četiri opomene: Ideš na more, je li?

Eskaliralo između Bulja i Jandrokovića, na početku sjednice dao mu četiri opomene: Ideš na more, je li?

U petak je počela sjednica Sabora na kojoj zastuopnici trebaju raspravljati i glasati o novom Zakonu o stambenom zbrinjavanju, a odmah na početku je “prštalo” od zahtjeva za stanku. Stanku je u ime Mosta tražio i Miro Bulj

“U ime Mosta tražim zahtjev za stankom po ovoj točki i isto tako želim izvanrednu sjednicu zbog najveće pljačke koja se dogodila u režiji Andreja Plenkovića, hvarskog karetela, šefa HEP-a Frane Barbarića i naravno ministra Davor Filipovića. Ako ne prihvatimo izvanrednu sjednicu, mi vam, predsjedniče Sabora, nećemo dozvoliti da imate ugodno kupanje. Kolega Zvonimir Troskot je otkrio pljačku gdje je 63 posto plina po jedan ili nešto malo više centi otišlo PPD-u i u kartel Pave Vujnovca. Vi ste nas napadali, kolegica Majda Burić je rekla…”, počeo je Bulj. 

Gordan Jandroković ga je prekinuo usred rečenice. 

“Kolega Bulj, ja sam vas isključio. Molim vas, prekinite”, rekao je predsjednik Sabora koji mu je poručio da stanku može tražiti samo temeljem točke dnevnog reda koja ide na glasanje, što Bulj nije napravio. “To smo prošli već puno puta”, podsjetio je predsjednik Sabora.

Zastupnik Mosta je nastavio pričati bez mikrofona kada mu je Jandroković zaprijetio opomenom. 

“Dobivate prvu opomenu sada”, rekao je predsjednik. 

Bulja to nije zaustavilo pa je dobio drugu opomenu. 

“Dobivate treću opomenu i gubite pravo glasa”, rekao je Jandroković i odredio stanku od 10 minuta dok je oporba pljeskala Bulju. 

On se nastavio derati pa je Jandrokoviću prekipjelo. 

“Dobivate četvrtu opomenu i morate napustiti sabornicu”, rekao mu je predsjednik, ali deranje zastupnika Bulja ni tada nije stalo. 

Unatoč molbama da sjedne, odbio je. 

“Vi meni ne dopuštate da iskoristim svoje svije minute i pričam o vašem kriminalu”, rekao je Bulj. 

Nakon što je odredio pauzu i rekao zastupnicima da se rasprava nastavlja u 10 sati i 25 minuta Bulj se obrušio na njega. 

“Ideš na more, je li? Plaća li ti to Pave?”, vikao je Bulj. , prenosi direktno.hr