Naoružana banda koja u centru Zagreba napada maloljetnike: “Krenula sam im reći da ostave djecu na miru, no onda sam vidjela…”

Naoružana banda koja u centru Zagreba napada maloljetnike: “Krenula sam im reći da ostave djecu na miru, no onda sam vidjela…”

Naoružane bande u središtu Zagreba napale su maloljetnike i ukrale im novac. Jedna je majka Policija bi članove tog društva trebala identificirati kako bi im se što prije osigurao sustavan oblik druženja sa stručnim osobama. ustupila snimku naoružane grupe maloljetnika.

Grupa maloljetnika s nožem iznuđuje novac na Jelačićevom trgu. Majka čiji je sin dolazio pokraden i uplašen kući, otišla je sa suprugom na trg.

“Ostala sam frapirana jer sam u roku od tri minute identificirala bandu od osam maloljetnika. U roku od 10 minuta uzeli novac od tri maloljetnika“, rekla je.

“Trećem djetetu kad su prilazili srce mi se stislo jer se radilo o dečkiću od 8 ili 9 godina. S naočalicama hoda sam po trgu i ja sam, kad su mu krenuli prilaziti, rekla mužu: ‘gle idem tamo im reći da puste djecu na miru’. Međutim kad sam ja prišla bliže, s obzirom da oni stanu u krug i okruže ga, vidjela da jedan od njih drži nož u ruci, i to ogroman nož”, opisala je majka.

Policija zna za njih

Pozvala je policiju, policija kaže da zna. “Policija zna za grupu mlađih osoba koje se ponašaju društveno neprihvatljivo, u ovom trenutku mogu reći samo to, dok alatima ne dokažemo o čemu se točno radi”, navodi glasnogovornica PU zagrebačke Marija Goatti.

“Naše je dijete u strahu. Ono to nama ne želi reći jer se boji da tata ne dođe, da ne istuku i tatu”, kazala je majka dječaka.

Policija navodi da istraga traje mjesec dana. Savjetuju djeci i roditeljima da dolaze u grupi. “On se tamo druži sa svojim društvom, on se ne druži s tom bandom. On je nama rekao na kraju: ‘ma joj, ne brinite. Par puta im daš i onda te puste na miru’. Tu smo dobili potvrdu da to traje već duže vrijeme i da je ta banda svaki dan na trgu”, navodi majka.

Ekipa od osmero mladih

Pred djetetom je komentirala to kako je moguće da nema policije. “Je, je oni dođu u 20 sati”, kazalo je dijete. Policija bi, nažalost, na trgu imala posla i usred bijela dana.

“Tako je. I znate što? Ja sam malo gledala tu ekipu, njih je osmero. Meni se čini da su četvorica problematična, ovi drugi da su upali u to društvo”, rekla je majka.

Policija bi članove tog društva trebala identificirati kako bi im se što prije osigurao sustavan oblik druženja sa stručnim osobama.

POGLEDAJTE I NAŠ ZADNJI PODCAST