Vedrana Rudan: Kad se sredim, mogla bih zavesti Plenkovića…

Vedrana Rudan: Kad se sredim, mogla bih zavesti Plenkovića…

Domaća književnica Vedrana Rudan u tekstu “Je*eš pamet, je*eš šarm”, objavljenom na njezinoj stranici rudan.info, podijelila je svoja razmišljanja o dostojanstvenom starenju.

Rudanica započinje tekst podsjetivši na komentar jedne obožavateljice koja joj je zamjerila što nema bora na licu i što se trudi da ne stari na dostojanstven način. Međutim, Vedrana tvrdi da nedostatak bora na licu nema nikakve veze s nedostatkom dostojanstva, već je to rezultat jednog snimatelja koji joj je na TV-u ublažio bore.

‘Dostojanstvo je odvratna riječ. Bolje zvuči sifilis’

Potaknuta time, ona se u tekstu pita što  zapravo znači “dostojanstvo” u kontekstu starenja. Za nju, biti dostojanstven znači izgledati nekoliko godina mlađe nego što zapravo jest. Pita se potom i treba li doista s osmijehom prihvatiti starenje, kako to mnogi protivnici plastičnih operacija i kozmetičkih tretmana sugeriraju.

Vedrana se također osvrće na ideju da treba prihvatiti godine i da svako vrijeme ima svoju ljepotu. Ona ismijava tu teoriju, tvrdeći da nema ničeg lijepog u podočnjacima, obješenim vilicama i borama koje ona naziva “merkelicama”.

“Što ima dostojanstveno u usnama skupljenim poput kokošje guzice? Mrkom pogledu kojim gledaš svijet oko sebe ne zato što si ljuta nego zato što ti je dostojanstvo razjebalo facu? Pa te partner pita, što ti je danas? Ono što mi je bilo i jučer i ono što će mi biti dok budem živa, prštim od… Dostojanstvo. Koja odvratna, odvratna riječ. Bolje zvuči sifilis”, piše Rudan.

‘Probala sam hijaluron, masnice su se povlačice tjednima’

Vedrana potom priznaje da ima doktoricu Vesnu koja joj povremeno pomaže da “izbriše tragove starenja”.

“Merkelice se mogu izbrisati hijaluronom. Meni pričajte. Probala. Masnice su se povlačile tjednima, konačno su nestale, masnice, mislim, merkelice ostale. Neću vam reći koliko sam iskeširala love da bih bila tri tjedna plava i okolo govorila kako sam izvadila zub. I neću vam reći koliki su se čudili da imam što izvaditi”, piše autorica.

Rudan potom opisuje razgovor dviju žena koje planiraju operativne zahvate kako bi popravile neke nesavršenosti. Vedrana ironično komentira njihove planove za korekcije i naglašava da ona, kao dostojanstvena žena, neće pitati za ime beogradskog kirurga kojega spominju.

Na kraju, Vedrana izražava želju da joj neka žena pošalje adresu najboljeg i jeftinog beogradskog kirurga koji će izbrisati svaki trag dostojanstva s njenog lica. Ona to povezuje s nedavnim primjerom plastične operacije jedne žene koja je zavela bogatog muškarca.

‘Kad se sredim, mogla bih zavesti Plenkovića’

“Kad se sredim, mogla bih zavesti Plenkovića, koliko tek taj love ima. Ne možeš opljačkati Hrvatsku do kosti i biti gole guzice. Pa bih mogla u ovoj već 10 godina demokratskoj, turbo ekonomski razvijenoj, ne zovu je bez vraga ‘balkanski tigar’, i civiliziranoj europskoj zemlji bez stresa kupiti kilogram trešanja. Imala bih i love za sirup protiv povraćanja. Ima i ona koju jebe Bezos”, piše Rudan.

“Nedostojanstvene! Čekam! Prvo, kako se zove onaj doktor u Beogradu. Drugo, može li na rate? Ako budete milostive, uskoro ću na mnogim ekranima cvrkutati: ‘Mislite da izgledam mlađe? Ah!’ Široki osmijeh. ‘Genetika'”, zaključila je., prenosi direktno.hr