Hajdaš-Dončić o plinskoj aferi: Andrej Plenković laže! Ovo zahtijeva samo jednu stvar – njegovu ostavku

Hajdaš-Dončić o plinskoj aferi: Andrej Plenković laže! Ovo zahtijeva samo jednu stvar – njegovu ostavku

Uskokovi istražitelji ušli su u utorak u sjedište Hrvatske elektroprivrede (HEP) kako bi, prema neslužbenim podacima, prikupili dokumente vezane uz posljednju plinsku aferu kupovine plina po višim te prodaje po nižim cijenama.

Tjednik Nacional u današnjem izdanju donosi dokumente za koje navodi da dokazuju da je premijer Andrej Plenković laže kada kaže da ništa nije znao o najnovijoj plinskoj aferi.

Razvoj događaja u plinskoj aferi u HEP-u komentirao je saborski zastupnik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić.

“Mislim da je sve jasno iz dokumentacije objavljene u medijima. Vidiljivo je da je Andrej Plenković znao i da je znao što treba napraviti prije dva mjeseca”, rekao je Hajdaš Dončić.

“Njegovim nečinjenjem i izborom potkapacitiranih ministara priča se svodi samo na njega, na Andreja Plenkovića”, dodao je.

Hajdaš Dončić kaže da je “Plenković izravan krivac za gubitak HEP-a. “Država našim novcem dokapitalizira HEP, a on to u roku mjesec dana upropasti. Jedini krivac je Andrej Plenković. Vrlo jasno.”

Osvrnuo se i na premijerove ranije izjave da ništa nije znao, da čeka da se sakupe sve informacije.

“Laže, Andrej Plenković laže. Ne vjerujte čovjeku koji laže. Ovo zahtijeva samo jednu stvar – ostavku Andreja Plenkovića, rekao je Hajdaš Dončić te dodao da će se oporba sastati poslijepodne, piše N1.