Plenković: Upravo sam potpisao odluku kojom ovlašćujemo jednog djelatnika VSOA-e za obavljanje nužnih poslova sljedećih mjesec dana

Plenković: Upravo sam potpisao odluku kojom ovlašćujemo jednog djelatnika VSOA-e za obavljanje nužnih poslova sljedećih mjesec dana

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je u ponedjeljak u Dubrovniku na svečanom uručivanju ugovora korisnicima Dubrovačko-neretvanske županije iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice, Programa podrške regionalnom razvoju, Sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2023. godini te Nacionalnog programa oporavka i otpornosti.

“Kada gledamo malo unazad, ovdje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji se dosad u našem mandatu ovdje ukupno uložilo, kroz suradnju Vlade, grada i županije, više od milijardu eura europskih sredstava, sam grad Dubrovnik više od 300 milijuna eura. Dovršetak projekta Pelješkog mosta i pristupnih cesta dao je jednu potpuno novu dimenziju Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Ulaganja u bolnicu u Metkoviću, aglomeracije pa do različitih potpora i podrška koje je Vlada davala u vrijeme covida”, rekao je Plenković.

“Sve to, uz već ranije završenu zračnu luku, govori da smo omogućili jugu Hrvatske praktički ravnopravni status koji on godinama zbog prometne izoliranosti nije imao i mislim da iz tog razloga možemo biti zadovoljni”, dodao je.

“Upravo sam potpisao odluku kojom ovlašćujemo jednog djelatnika VSOA-e za obavljanje nužnih poslova sljedećih mjesec dana. S obzirom da od sutra gospodin Kinder više nije prva osoba VSOA-e imamo rješenje sa željom, i sad to ponavljam još jednom, da se usuglasi novi čelnik VSOA-e. Prijedlog Vlade, a prijedlog je takav da ga je uputio ministar Banožić, uputio ga je u moje ime, to je brigadni general Mijo Validžić, sa svim referencama. Riješili smo sada neposredno situaciju nakon sutra i ostajemo kod prijedloga o kojem se radi”, rekao je Plenković.

“Dok se isprika ne uputi direktno, razgovora neće biti”

Komentirao je i odnos s predsjednikom Zoranom Milanovićem.

“Mi se ne moramo sastati, to ne piše u Ustavu, moramo se usuglasiti. Možemo se usuglasiti pismeno, možemo preko posrednika. Kao što se u vrijeme Milanovićevog mandata, s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović usuglašavao njegov ministar AnteKotromanović”, rekao je Plenković te dodao:

“Milanović bojkotira, ignorira, vrijeđa ministra obrane. Vrijeđa ga, huška DORH…. Dok god budu trajala takva vrijeđanja i pokušaji poniženja… Banožić je rekao da je spreman razgovarati, ja nisam. Ne radi sebe i svoje osjetljivosti, nego zbog principijelnosti prema hrvatskoj javnosti.”

“Pitajte Milanovića zašto bojkotira Validžića. Dok se isprika ne uputi direktno, razgovora neće biti”, kazao je Plenković, prenosi n1.