Obrat u priči navodnog nasilja u Čakovcu. Čini se da dječak ipak nije na silu ošišan

Obrat u priči navodnog nasilja u Čakovcu. Čini se da dječak ipak nije na silu ošišan

JAVNOST je uzbunila priča majke na društvenim mrežama da su njenog sina u Čakovcu mladići držali i na silu ošišali, no čini se da istina baš i nije onakva kakvom se na prvu činila., doznaje index.hr

Podsjetimo, majka je navela da su u petak usred dana na tržnici u Čakovcu dvojica mladića držala njenog maloljetnog sina, a da ga je treći na silu šišao mašinicom.

Kako kaže naš izvor blizak istrazi, sve upućuje na to da priča koju je dječak ispričao roditeljima baš i ne odgovara istini. 

Videonadzor navodno pokazao da nema fizičke prisile nad dječakom

Naime, gradska tržnica u Čakovcu pokrivena je videonadzorom i kriminalisti su izuzeli su tu snimku. Ona, kako doznajemo, ukazuje na to da nad dječakom nema fizičkog nasilja. 

“Dječaka nitko ne drži i fizički ne prisiljava, nije vezan niti bilo što slično. Svi se smiju, snimaju se… Snimka ukazuje na to da je dječak pristao na šišanje”, rekao je za Index izvor upućen u istragu i u sadržaj snimke. 

Policija je obavila razgovore s dječacima koji su izravno sudjelovali u događaju, a neki od njih su sami, u pratnji roditelja, došli u prostorije policije. 

U policiu došao i dječak koji je svjedok događaja

Došao je i dječak kojeg policija tretira kao svjedoka jer nije izravno sudjelovao u događaju, ali je vidio što se događa. I on je kazao da nije bilo prisile nad dječakom. 

Policija još ispituje sve one koji bi mogli imati saznanja o događaju. 

Prema informacijama do kojih su došli, dječak se nakon šišanja nastavio družiti s drugom djecom.

No očito je roditeljima kasnije rekao da je bio prisiljen na šišanje. U nedjelju je administrator grupe Čakovčanke i Čakovčani objavio majčinu poruku s fotografijama dječaka, a istog su dana roditelji sve prijavili i policiji.