Zagrebačka policija odlučila se pozabaviti car meetovima te objavila rezultate pojačanog nadzora: Pogledajte koliko je sinoć utvrđeno prometnih prekršaja

Zagrebačka policija odlučila se pozabaviti car meetovima te objavila rezultate pojačanog nadzora: Pogledajte koliko je sinoć utvrđeno prometnih prekršaja

Zagrebačka policija objavila je rezultate pojačanog nadzora u prometu koji se provodio i ovog vikenda, tijekom kojeg su utvrđena 102 prometna prekršaja.

Na području Policijske uprave zagrebačke je u noći sa subote na nedjelju provedena akcija pojačanog nadzoru u prometu, a posebice u Gradu Zagrebu i to u zonama trgovačkih centara i objekata brze prehrane prema vozačima koji svojim ponašanjem, načinom vožnje i kršenjem prometnih i drugih propisa remete javni red i mir, izvijestili su iz policije.

Vozači koji upravljaju modificiranim vozilima, tehnički neispravnim i raznim drugim motornim vozilima stvaraju buku te takvim načinom vožnje također remete javni red i mir i krše propise, posebice u cestovnom prometu.

Tijekom provođenja same akcije, policijski službenici zaprimili su osam dojava u vezi potencijalnih kršenja prometnih propisa te remećenja javnog reda i mira. Tijekom postupanja po zaprimljenim dojavama, u jednom slučaju policijski službenici su sankcionirali dvojicu vozača zbog nepoštivanja propisa vezanih uz brzinu te su u još jednom slučaju utvrđena dva prekršaja nepropisnog parkiranja.

Pojačanim postupanjem policijskih službenika u nadzoru prometa, odnosno kontrole vozila i vozača, utvrđena su ukupno 102 prometna prekršaja, jedan prekršaj iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu i tri prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporaba droga.

Policijski službenici utvrdili su 29 prekršaja zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te su dva vozača zadržana na triježnjenju. Zbog nepropisne brzine zabilježeno je 19 prekršaja, evidentirano je osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja isteka važenja prometne dozvole, tri prekršaja isteka važenja vozačke dozvole.

Nadalje, policijski službenici zabilježili su jedan prekršaj zbog upravljanja vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane, pet prekršaja prolaska vozilom na znak crvenog svijetla, jedan prekršaj zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje kao i jedan prekršaj zbog odbijanja provjere utvrđivanja prisutnosti opojnih droga u organizmu te 22 ostala prekršaja.

Ujedno, podsjećamo da Policijska uprava zagrebačka vikendom provodi akcije pojačanog postupanja u prometu s ciljem povećanja sigurnosti na cestama, a o kojima redovno izvješćuje javnost njenom najavom, a u konačnici i provedenim rezultatima., piše dnevnik.hr